Has pensat mai com protegir la teva empresa quan tu faltis?

En totes les empreses existeixen persones clau, que són totes aquelles de les quals depèn el seu bon funcionament i que són imprescindibles per tirar endavant el negoci. La defunció o la invalidesa d’aquesta persona, sigui per la raó que sigui, podria afectar greument la continuïtat de l’empresa.

L’assegurança de persona clau

L’assegurança de personal clau (key person) es dirigeix a les empreses que desitgin protegir-se contra els impactes financers ocasionats per l’absència permanent d’un empleat essencial. Consisteix en el pagament d’una indemnització a l’únic beneficiari, que és la mateixa empresa, per causa de l’absència d’un empleat denominat personal clau les activitats del qual són vitals per a l’empresa i per assegurar la continuïtat del negoci.

Beneficis i objectius de l’assegurança de persona clau

En cas de defunció o incapacitat de la persona clau, el pagament de la indemnització a l’empresa li permetrà disposar d’una liquiditat necessària per a:

  • Compensar la pèrdua financera per baixa de vendes i continuar l’operació del negoci fins que es contracti i es formi el substitut o substituta per a cobrir les funcions del personal clau absent.
  • Fer front al venciment de deutes prèviament concertats.
  • Afrontar les eventuals despeses de substitució, reclutament i formació de la persona que la substitueixi.
  • Mantenir la confiança dels seus bancs, proveïdors, inversors, clients, etc.
  • En cas que sigui un accionista, trobar l’accionista que compri les accions i assumeixi els drets i obligacions que tenia la persona clau.
  • L’empresa podrà deduir el pagament de la prima en la seva declaració d’impost sobre la renda (ISR).

És essencial que els negocis de tots els sectors i dimensions analitzin les inquietuds sobre persones clau quan avaluen els seus riscos. El personal clau és únic, forma part d’aquesta anàlisi i ha de ser estudiat per a determinar la magnitud del risc i fer el càlcul de la indemnització que ha d’assegurar la pòlissa a contractar.

PIMEC Mediació d’assegurances compta amb un equip altament especialitzat que avalua les circumstàncies de cada empresa i t’assessorarà i guiarà per contractar l’assegurança de persona clau que s’adapti a les teves necessitats. En cas que estiguis interessat o interessada a rebre més informació de forma gratuïta i sense compromís, pots ampliar informació aquí, enviar un e-mail a mediacioassegurances@pimec.org i un assessor es posarà en contacte amb tu.

Carles Jiménez – Responsable comercial Pime Mediació
Mediació d’Assegurances

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Més optimisme econòmic per a la segona meitat de l’any 2024

Next Story

Pime i nova ruralitat

Latest from Consells empresarials