/

Horizon Europe – Preparats per al 2021?

S’ha presentat el nou programa de suport de la Comissió Europea per a la Recerca i la Innovació. S’anomenarà HORIZON EUROPE i el seu marc temporal serà de 2021 a 2027.

Aquest programa substituirà l’actual HORIZON 2020, encara vigent i amb resultats molt satisfactoris tant a nivell global com per a les pimes catalanes. Tant és així que, en paraules de Carlos Moedas, comissari europeu, “aquest programa serà una evolució, no una revolució”.

HORIZON EUROPE tindrà un pressupost rècord de 100.000 milions d’euros i continuarà donant suport a la investigació i a la innovació, des de la recerca més bàsica fins a les innovacions més properes al mercat, desenvolupades als països de la Unió Europea a través dels seus pilars, entitats, subprogrames i accions. Tot plegat amb l’objectiu d’enfortir la competitivitat del teixit empresarial europeu.

Què passarà amb les accions dirigides a les pimes?

L’actual HORIZON 2020 compta amb un subprograma específic de suport a projectes d’innovació, propers a mercat, desenvolupats per pimes: l’Instrument Pime (SME Instrument). Com hem explicat des de PIMEC en diverses ocasions, Espanya és el núm. 1 d’Europa en projectes presentats i aprovats en aquest instrument des de la seva creació el 2014, amb les pimes catalanes liderant àmpliament aquesta estadística.

Aquest instrument subvenciona amb 50.000€ projectes que encara estan en fase d’anàlisi de viabilitat, Fase 1, i amb un 70% els projectes en Fase 2, en què es desenvolupa totalment el projecte d’innovació, amb pressupostos des de 500.000€ fins a 2,5M d’€.

HORIZON EUROPE mantindrà la filosofia d’aquest instrument, fent-lo evolucionar i millorant-ne una sèrie d’aspectes, i passarà a anomenar-se EIC ACCELERATOR.

Diferències entre SME Instrument i EIC Accelerator

A l’Oficina de Projectes Europeus estem recopilant i revisant tota la informació que ens arriba de la nostra delegada a Brussel·les sobre aquest nou programa. Anirem actualitzant la informació a mesura que aquesta vagi evolucionant i concretant-se.
Ens estem preparant per al 2021. Estàs preparat?

Més informació:

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Estratègia empresarial a l’era digital

Next Story

Sigues més competitiu i beneficia’t del que et pertoca per les teves inversions

Latest from Competitivitat