Innovació local d’impacte global

Convençuts que la tecnologia pot transformar el futur formatiu dels joves, Gonzalo Corriá i Albert Ferraté han impulsat Stuveo, una plataforma d’orientació acadèmica

Desenvolupada a Catalunya i amb una trajectòria que va començar el passat mes de setembre, aquesta pime pretén convertir-se en l’eina online referent per a l’alumnat en l’àmbit formatiu, fent més accessible i comprensible la gran varietat d’opcions acadèmiques i professionals a l’abast dels estudiants: graus universitaris i cicles formatius.

Gonzalo Corriá, cofundador i CEO de l’empresa, defensa que l’objectiu del seu projecte és ajudar els alumnes, les escoles, però també les empreses, ja que tenen en compte les sortides professionals: “Fem una proposta de valor, basada en les preferències i la nota mitjana dels estudiants, però també tenim en compte els perfils professionals que demanda el mercat de treball i, a més, en un futur pròxim volem introduir els tests vocacionals”.

Sobre la seva metodologia, que es basa en la centralització i l’estandardització d’informació contrastada i detallada, destaca que permet als usuaris “comparar i prendre les millors decisions” i assegura que “no hi ha cap altra plataforma que faciliti una informació tan actualitzada i personalitzada”. D’aquesta manera, els alumnes poden guardar i analitzar les alternatives que més els interessin, mentre que els orientadors poden accedir a analítiques sobre la cerca de preferències dels estudiants per fer una orientació més precisa.

En relació amb les preferències actuals dels joves, constata les següents: administració i direcció d’empreses, carreres tecnològiques com la programació, i enginyeries relacionades amb el programari i l’electrònica. “Som conscients que la demanda de competències verdes està en augment i que és un element important per a les empreses”, comenta.

Finalment, cofundador i CEO de l’empresa ens anuncien que es troben en un procés d’expansió per la voluntat de diferents col·legis de sumar-se al seu projecte i que aquest 2025 no només operaran a Catalunya, sinó que ho faran també a la resta d’Espanya.

En definitiva, la seva voluntat innovadora –a través de l’ús de les noves tecnologies– ha fet possible que aquesta empresa actuï localment, assessorant estudiants, amb un impacte que és global, ja que repercuteix en el futur professional de molts joves del nostre país; futur que serà determinant per al nostre mercat de treball i, per tant, per a la nostra economia.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

L’economia catalana manté un sòlid creixement el 2024

Next Story

Coneixes la normativa en matèria d’igualtat retributiva a les empreses?

Latest from Innovació