La importància de seguir fent xarxa per créixer a Lleida

La 5a edició del Lleida Empresa, celebrada el passat 27 d’octubre, va reunir gairebé 300 empresaris i empresàries de la província en un acte crucial per a la generació de sinergies entre les pimes i autònoms de la província.

Des de PIMEC som conscients de la importància de compartir experiències i potenciar un aprenentatge mutu que resulta clau per impulsar els diversos projectes empresarials de Lleida i per prevenir les ensopegades i obstacles que sovint ens podem trobar al llarg d’aquest recorregut. Al llarg de la jornada, s’han posat sobre la taula qüestions que afecten directament a les pimes, entre les quals destaca la política fiscal com a element clau de competitivitat de país o la implementació de noves infraestructures que suposen un ventall d’oportunitats per aquestes empreses.

Més enllà de ser una jornada de referència per al teixit empresarial de la província, és també un espai per al reconeixement als socis més antics de PIMEC Lleida. A més, aquest esdeveniment ha estat una gran oportunitat per fer xarxa i crear un cercle empresarial on es pugui col·laborar per afavorir el creixement dels diversos negocis. L’ús de casos pràctics permet posar d’exemple la seva trajectòria professional i extraure’n informació útil pel que fa a mètodes de creixement o idees clau per assolir l’èxit.  A diferència del que s’acostuma a creure, a Lleida tenim molt talent i molts professionals dels quals aprendre.

En un context econòmic, polític i social tan delicat com l’actual, cal ser camaleònic. Si donem una ullada al passat, ens adonem que aquells que han pogut superar crisis i canvis bruscos d’esdeveniments són els mateixos que s’hi ha sabut adaptar, els que han après del que han vist al seu voltant per poder continuar endavant. I aquest aprenentatge és el que hem volgut donar a conèixer des del Lleida Empresa per a poder mantenir els negocis resistents en escenaris d’incertesa.

Cal recordar als empresaris i empresàries que Lleida és un gran pilar de Catalunya, on atraure talent, treballar i propulsar la gran indústria que tenim. Ens seguim adonant de la rellevància de la formació professional i volem ressaltar la gran demanda que hi ha en gent d’oficis, molt per sobre de gent amb graus universitaris. Avui dia la FP és més important que mai per Lleida.

Per tant, el repte que tenim en gran part és creure’ns que som realment bons, agafar empenta per tirar endavant el país. Mitjançant la generació de sinergies, el networking, l’aprenentatge i la motivació de tots els empresaris i empresàries, des del Lleida Empresa hem confiat a afavorir a la resiliència del teixit empresarial de la província, i des de PIMEC Lleida continuarem treballant per defensar els interessos de les pimes i autònoms del territori i promoure el seu creixement.

 

Jesús Torrelles – president de PIMEC Lleida

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Quina informació es pot demanar, o donar, respecte de persones que postulen candidatura a un lloc de treball?

Next Story

Què pot fer la blockchain per la meva PIME?

Latest from Opinió

Renovar-se o morir

Tot allò que facis de més, que ofereixis de més, servirà per a crear-te oportunitats de

Soc empresari

Des de fa anys, sempre escolto persones destacades que parlen de la importància de no desindustrialitzar-nos,