Les esmenes de les pimes a la Directiva europea de Residus

Al maig de l’any 2016, la ponent de la Comissió de Medi Ambient del Parlament Europeu, la Sra Simona Bonafè, va publicar el seu projecte d’informe sobre la revisió de la Directiva europea de residus. Posteriorment, els membres d’aquesta comissió parlamentària van presentar les seves esmenes al projecte d’informe.

Esmenes al registre de centres de residus

Concretament, 13 dels diputats van prendre la proposta de UEAPME, sobre l’article 26. En aquest article s’ofereix als Estats membres la possibilitat d’eximir a les autoritats competents de mantenir un registre dels centres de recollida o transport de residus no perillosos no superiors a 20 tones a l’any. Per crear una legislació operativa per a les PIMES, UEAPME i l’Eurocambra van sol·licitar en la seva proposta de modificació, d’introduir també un llindar de 2 tones per any per al transport de residus perillosos.

Esmenes al procediment d’informació dels productes

D’altra banda, celebrem les esmenes presentades sobre l’article 8 en relació amb la introducció de procediments d’informació en el marc de la responsabilitat ampliada del productor. El projecte de creació d’un procediment d’informació per a tots els productes que es col·loquen en el mercat europeu donaria lloc a obligacions d’informació addicionals, que difícilment podrien ser manejats per les empreses a Europa. Per aquesta raó, donem suport a la modificació que alguns eurodiputats varen fer per esborrar aquest article.

Si voleu conèixer les esmenes presentades a la Directiva de Residus 2008/98/EC, podeu consultar-les en aquest enllaç: voting-recommendation-waste-2.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Claus per optimitzar les accions de formació a les empreses

Next Story

Agents carcinògens i mutàgens en el lloc de treball

Latest from ODS i RSC