“Les pimes poden comprar Tokens per defensar-se davant la justícia de l’abús de la posició dominant d’altres empreses i l’Administració Pública”

Els Tokens són actius digitals que estan irrompent amb força en l’activació de causes judicials. S’han donat a conèixer sobretot amb la tramitació de les indemnitzacions de l’Administració Pública a les empreses per posar en marxa i executar els estats d’alarma durant la pandèmia. Moltes persones i empreses han pogut reclamar els seus drets en un judici, malgrat no disposar de finançament, gràcies a aquesta eina que està aconseguint universalitzar la justícia.

En relació amb aquesta temàtica, entrevistem Juan Manuel Piqueras, advocat que centra la seva activitat en la defensa d’empreses i particulars que pateixen l’abús de la posició dominant d’altres empreses, així com els danys causats per Administracions Públiques. És un advocat especialista en casos que afecten mercats regulats i en reclamacions que vulneren el principi de la competència, i s’encarrega de tirar endavant els casos amb els quals el seu gabinet (AGP Assessors) pretén obtenir finançament mitjançant la col·locació en el mercat de 17.222 Tokens d’una col·lecció global de 100.000 fitxes.

Com va iniciar la seva tasca en les causes judicials a través de Tokens?

Aquest 2022 tenim l’objectiu d’obtenir finançament per fer front als alts costos dels procediments judicials dels nostres clients. El finançament de litigis és, de moment, poc popular a Espanya, però volem donar-nos a conèixer per a permetre que aquells que no poden afrontar els alts costos de la justícia vegin els seus casos finançats. A més, treballem també perquè petits inversors puguin participar dels beneficis obtinguts per l’estimació de les demandes costejades amb la venda dels Tokens.

En concret, amb la venda de Tokens obtenim finançament per destinar-lo a plets de reclamació de danys, generalment plets en els quals es reclama una quantitat important perquè sigui impeditiva d’interposició davant un risc de costos que assumeix el fons i no el demandant. Posteriorment, aquells que disposin dels nostres Tokens es veuran beneficiats i podran vendre’ls a un preu superior al que van ser comprats, ja que participaran en els resultats positius, si el cas es guanya.

A quin tipus d’empreses recomanaria la compra de Tokens? Només a les dels sectors més afectats pels efectes de la pandèmia?

Escala De Juicio Y Mazo En La Oficina Del JuezHo recomanaria a tot aquell particular o empresa que tingui interès a invertir en actius digitals per a posteriorment obtenir una alta rendibilitat. Els Tokens aconsegueixen que molta gent no deixi de reclamar per no tenir diners, és una nova manera d’universalitzar la justícia ja que dona eines per poder actuar. Entre els afectats per la pandèmia hi ha milers de persones amb els recursos en caiguda lliure i aquest mecanisme pot ajudar-les. Convé recalcar que la inversió en criptoactius no està encara regulada, pot no ser adequada per a inversors minoristes i es pot perdre la totalitat de l’import invertit, de la mateixa manera que les inversions en Borsa. Per això, és important comprendre els riscos d’aquesta inversió.

En quina mena de causes judicials els Tokens poden ajudar les empreses?

Entre els casos que hi ha en marxa, i que són susceptibles de ser participats amb aquest actiu digital, destaca sobretot el que busca indemnitzacions de les administracions per posar en marxa i executar els estats d’alarma durant la pandèmia. Un altre dels assumptes que podrà ser finançat amb Tokens és el plet contra Correus Express per la contractació d’empreses i autònoms, o el que enfronta les grues de carretera amb les companyies asseguradores que les contracten.

A part de l’obtenció de fons per a finançar litigis, com poden aprofitar els Tokens les empreses?

També són una oportunitat d’inversió a través d’actius digitals, com ara els Tokens no fungibles, també anomenats NFT. La comercialització d’aquests és relativament recent i en un principi s’utilitzava per a la compra de peces d’art o d’un avatar. No obstant això, cal tenir presents els Tokens d’utilitat, ja que serveixen d’ajuda en la capitalització o el finançament de projectes per a start-ups, empreses o grups de desenvolupament de projectes.

Els NFT funcionen per mitjà de tecnologia Blockchain, a través de plataformes com OpenSea, Ethernity, Foundation o Rarible, en les quals els creadors poden oferir els seus continguts via subhasta, i al seu torn els usuaris poden adquirir els NFT. Per a comprar-los, cal instal·lar una cartera o moneder digital (Metamask), on es poden adquirir les monedes virtuals, així com fer un seguiment de la quantitat de NFT que es van adquirint.

 

 

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Metavers: un nou món paral·lel

Next Story

El sector fotogràfic fa pinya per construir el seu futur

Latest from Panorama