Els superherois del món real són els autònoms

Avui volem aprofitar per retre un homenatge a tots aquells autònoms que treballen més hores que un rellotge per a tirar endavant el seu negoci, el seu repte particular, i sempre amb molta il·lusió.

Si escoltem la paraula Superherois ens vénen a la memòria personatges de ficció amb poders sobrehumans. Avui els protagonistes d’aquesta pel·lícula amb poders sobrehumans són els autònoms.

Quan alguna persona es dóna d’alta en el Règim Especial del Treball Autònom (RETA), de cop i volta comencen a passar-li coses estranyes, fenòmens paranormals: Els seus coneixements s’amplien de manera sorprenent, entén conceptes i paraules estranyes, adquireix immunitat davant de qualsevol virus, no es posa malalt mai més.

Un bon dia, de cop, s’adona que s’ha convertit en un superheroi digne de qualsevol còmic hiperrealista. Anem a veure per què!

‘Els superherois del món real són els autònoms!

Alguns motius que converteixen els autònoms en superherois

Són savis: els autònoms han d’aprendre de lleis, confeccionar una factura, estar al dia en temes de fiscalitat, bases imposables, màrqueting … diversos conceptes molt complexos. Un cop han fet el click per donar-se d’alta com a autònoms en el sistema, s’adonen que la seva vida ja no tornarà a ser com abans … Es convertiran en el treballador polivalent per excel·lència i aconseguiran saber de tot i més per tirar endavant el seu negoci

Tenen immunitat absoluta davant els virus: perquè mai es posen malalts. Els autònoms muten, tinguin febre o el refredat més víric de la història, seguiran obrint el seu negoci, treballant amb el seu portàtil en bata, o solucionant el problema d’un client.

Són mags: per art de màgia fan aparèixer els diners de sota les pedres. Un dels principals obstacles per a dur endavant el seu negoci és el finançament. Busquen alternatives per aconseguir el capital necessari per a convertir la seva idea de negoci en realitat i fer-lo viable. Als bancs generalment els costa concedir un crèdit i es busquen la vida, per això estem parlant de superherois.

Posseeixen una força sobrehumana: les seves forces es multipliquen, ja que després de 12 hores de treball diari durant tota la setmana, potser fer esport, col.laborar amb temes socials  del barri…. més portar una casa i, a sobre els que tinguin fills … Això és de superherois .

Corren una marató cada trimestre: com tenen força de superheroi, disposen de la capacitat per córrer una marató cada tres mesos, per fer el trimestre. Guardar totes les factures, parlar amb la gestoria, tenir ben separat els diners per liquidar l’IVA, IRPF… i alhora seguir encarregant-se del negoci …

Serveixen a la societat: Els autònoms i les pimes representen una part molt important del teixit empresarial, són creadors d’ocupació i es converteixen en recaptadors d’impostos de manera involuntària .. Si ets un superheroi, separa els diners recaptats perquè, en cada trimestre, Hisenda t’ho reclamarà.

Tot heroi té la seva criptonita, aquesta pedra amb la qual s’ha d’enfrontar tots els mesos, com són els impostos i els costos per obtenir rendibilitat en els seus negocis.

No obstant això, i malgrat tot, viuen i lluiten per una sensació de satisfacció, i el reconeixement i agraïment dels seus clients, és molt important per a ells.

Enhorabona valents!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Evolució de la negociacio col.lectiva setembre 2017

Next Story

La successió, element clau per a la continuïtat del projecte empresarial

Latest from Panorama