Conclusions del Consell Econòmic i Financer sobre el pla d’acció sobre l’IVA i el frau de l’IVA

El Consell Econòmic i Financer va presentar el 25 de maig les seves conclusions sobre el pla d’acció sobre l’IVA i el frau de l’IVA.

Pla d’acció sobre l’IVA i el frau de l’IVA

El Consell va posar en relleu la importància de la cooperació administrativa per prevenir el frau en l’IVA, en particular l’intercanvi automàtic d’informació. Es va donar la benvinguda als plans per reduir les càrregues de compliment de l’IVA per a les empreses, especialment per a les PIMES, i va posar èmfasi en la necessitat de simplificar el comerç electrònic transfronterer.

Les conclusions posen de relleu l’intenció de la Comissió de proposar una major flexibilitat en els tipus d’IVA, alhora que observa la necessitat que el sistema de l’IVA mantengui un nivell suficient d’harmonització.

La Comissió veu una necessitat urgent d’actualitzar les normes de l’IVA, i el pla d’acció estableix fer-les més simples, a prova de frau i més favorable a les empreses.

El frau de l’IVA transfronterer s’estima en al voltant de 50 € mil milions a l’any, mentre que el sistema de l’IVA segueix estant fragmentat i crea càrregues administratives importants, especialment per a les PIMES i les empreses en línia.

L’informe del Tribunal de Comptes presentant ahir pel  Consell constata que la prevenció del frau es veu obstaculitzat per la manca de dades i indicadors comparables i proposa una sèrie de recomanacions a la Comissió, el Consell i el Parlament Europeu en aquesta línia.

Aquestes conclusions seran analitzades i debatudes en profunditat en el marc de la Comissió Econòmicofiscal de PIMEC.

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Regulació del comerç electrònic en un mercat únic digital

Next Story

El TSJM obre la porta a una reducció de les minutes excessives dels registradors de la propietat

Latest from Competitivitat