Tot el que has de saber abans de fer una entrevista en un mitjà de comunicació

Els empresaris es poden trobar alguna vegada davant la possibilitat de fer una entrevista en una ràdio, una televisió o un diari. Els motius poden ser diversos: els seus productes, serveis o sector estan d’actualitat per alguna raó, la seva trajectòria i experiència professional generen interès, etc. En qualsevol cas, és important anar preparat per tenir controlat tot allò que pugui passar, en la mesura que sigui possible.

Entre altres temes, cal tenir cura dels següents aspectes a l’hora de fer una entrevista:

  • El llenguatge i el to utilitzats.
  • El llenguatge no verbal: les expressions corporals també comuniquen.
  • La imatge: vestimenta i pentinat.
  • Els missatges: clars i d’interès.

Una de les qüestions més importants és identificar els missatges que volem transmetre i les coses que volem explicar. Fer-se apunts sovint ajuda a no oblidar-nos de dir tot allò que és important. És una bona opció crear valor afegit aportant dades interessants, posar exemples que reforcin el missatge i, fins i tot, explicar anècdotes per crear empatia i aconseguir proximitat amb les persones que vegin, escoltin o llegeixin l’entrevista.

L’objectiu és fer-se entendre i que tothom entengui l’entrevista. Per això, s’ha de procurar utilitzar un llenguatge sense massa tecnicismes perquè ho entengui tothom, així com expressions que no siguin massa col·loquials per donar una imatge seriosa i de professionalitat. El to que utilitzem en parlar també és decisiu a l’hora de transmetre seguretat i veracitat.

La comunicació no verbal i la imatge són dos factors molt importants en una entrevista. Sobretot si l’entrevista s’emet en vídeo per Internet o per televisió, és bàsic anar correctament pentinat i vestit per transmetre una imatge de confiança, seriositat i credibilitat. A més, és molt important tenir clar que les nostres expressions corporals també comuniquen. Per aquest motiu, cal seure d’una manera correcta, no fer moviments bruscos, no fer gesticulacions facials estranyes i saber que fer assentiments amb el cap o moure les mans d’una manera subtil ajuda a reforçar el missatge.

Actualment, les xarxes socials permeten compartir i publicar tot tipus de continguts (imatges, àudios, vídeos i documents) i, per tant, les entrevistes poden fer-se virals d’una manera ràpida i senzilla. Per això, és fonamental preparar-les i tenir cura de tots els aspectes que puguem perquè l’entrevista surti al millor possible.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

El FACeB2B, una eina per a la millora dels terminis de pagament entre empreses

Next Story

Estem complint el nou RGPD?

Latest from Competitivitat