El FACeB2B, una eina per a la millora dels terminis de pagament entre empreses

Just abans de l’estiu, el govern de l’Estat va activar un dels mecanismes de control per al compliment dels terminis de pagament de les factures relacionades amb la contractació pública: la plataforma FACeB2B.

La major part dels empresaris que treballen per als grans contractistes saben perfectament que els terminis de pagament establerts per la llei de la morositat són incomplerts de forma escandalosa i, per aquest motiu, molts cops s’han de dotar de finançament a través confirming per poder fer front a les seves obligacions d’estructura i envers els seus proveïdors.

Entre les diferents obligacions de la Llei destaquen:

  • El subcontractista haurà d’enviar les factures en format electrònic al Punt de registre habilitat, el
  • El contractista haurà de recollir les factures al FACeB2B i informar de l’estat d’aquestes fins al seu pagament.

Això tindrà dos principals efectes, que són:

  • La comprovació per part de l’Administració que els contractistes compleixin estrictament aquests terminis de pagament (establerts en 60 dies).
  • La possibilitat, en determinats casos, de pagament directe entre Administració i subcontractista.

Per al correcte compliment del que acabem d’esmentar, el Ministeri d’Hisenda ha posat en marxa el següent mecanisme:

  • Registre d’entrada de totes les factures en format electrònic, les quals s’enviaran a través del portal FACeB2B.
  • Totes les factures han d’anar referenciades a l’administració pública contractant i han de portar informada la referència de contractació.
  • Control de la data de pagament de les factures. El contractista haurà d’informar el FACeB2B de l’estat de les factures, fins a l’estat de “PAGADA”.

Amb aquest registre informatitzat del Ministeri d’Hisenda es preveu que la relació entre contractista i subcontractista estigui “controlada” i, per tant, els endarreriments en l’obligació de pagament de les factures quedaran registrats.

Com funciona el FACeB2B?

Els subcontractistes han de generar les seves factures en format electrònic segons l’esquema facturae, emplenant degudament la informació específica relativa a la contractació pública, i les hauran de lliurar a través de mitjans electrònics al portal FACeB2B.

Per fer-ho, poden servir-se de les plataformes habituals per enviar documents a l’administració pública, com ara www.pimefactura.net

Per la seva banda els contractistes, per poder rebre les seves factures s’han de donar d’alta en el portal FACeB2B i se’ls assignarà un codi DIRe (identificador de l’empresa).

Un cop registrats, hauran de seleccionar una ESF (Empresa de Serveis de Facturació homologada pel Ministeri d’Hisenda) per connectar-se al FACeB2B. A través d’aquest servei contractat rebran les factures i informaran de l’estat d’aquestes fins al seu pagament.

PIMEC posa a disposició de les empreses contractistes i subcontractistes la plataforma Pimefactura, connectada amb el FACeB2B, per a l’enviament i recepció de factures electròniques. Tota la informació AQUÍ.

Si vols saber més sobre la nova Llei de la contractació pública, llegeix aquest post relacionat:

Una nova contractació pública amb millores per a les pimes

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Garanties: concepte i tipologia

Next Story

Tot el que has de saber abans de fer una entrevista en un mitjà de comunicació

Latest from Innovació