Què hem de tenir en compte per fer negocis al Marroc?

El Marroc és considerat la porta d’entrada al continent africà i ha experimentat una modernització i democratització significativa en l’última dècada.

La seva economia liberal, diversificada i oberta, ha permès un equilibri macroeconòmic estable i sostenible, creant un entorn propici per fer negocis i oferint condicions òptimes per a les empreses que volen establir-se i prosperar en aquesta zona.

A continuació, expliquem què han de tenir en compte les empreses interessades a fer negocis al Marroc, d’acord amb la informació i les dades del nostre departament Internacional i després de consultar fons oficials com Acció i l’ICEX:

  • Cal analitzar, mitjançant una radiografia profunda, tot allò que necessitem per entrar al mercat. Avui en dia hi ha molta informació, tanmateix, hem de trobar dades fiables per no dispersar-nos. Especialment, dintre d’aquesta radiografia, hem d’haver estudiat la competència tant nacional com internacional per tal de saber quin preu ha de tenir el nostre producte, ja que el comprador marroquí és molt sensible als preus.
  • Les relacions personals a l’hora de fer negocis són extremadament rellevants, l’interlocutor ha de  parlar francès i sempre suma conèixer alguna paraula en àrab per mostrar interès en la seva cultura. Per altra banda, també es recomana evitar parlar de temes delicats durant la negociació: religiosos, territorials, etc.
  • És fonamental que es visiti el país, pel fet que prefereixen el contacte in situ que a distància.
  • El Marroc és un país que s’ha de concebre a mitjà i llarg termini en termes de negocis, per tant, es necessita constància per arribar als objectius marcats.
  • Una figura local que pugui respondre ràpidament en cas de reclamacions proporciona confiança als clients. Tot i que no és obligatòria, és recomanable.
  • Els marroquins són molt bons negociadors, et pots trobar en diferents situacions en què el teu possible client et plantegi tancar el tracte de manera informal, o que et vulgui oferir incentius amb un tracte privilegiat. Recomanem seguir els passos de la llei marroquina en tots els àmbits, en els processos de negociació i en les operacions comercials per tal d’evitar problemes en un futur.
  • És aconsellable disposar d’una assessoria legal de confiança, i si és en destí millor.
  • Les condicions de pagament s’han de tenir pactades abans de formalitzar qualsevol operació, ja que no totes són vàlides i no sempre és possible efectuar un pagament 100% per avançat.

Aquestes són algunes recomanacions i aspectes a tenir en compte amb la finalitat de dur a terme negocis al Marroc. Si t’estàs plantejant accedir en aquest mercat, et recomanem fer-ho de la mà dels nostres experts a través del programa Go Marroc

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Soc empresari

Next Story

Estratègies per a l’èxit dels autònoms: Reptes i oportunitats 2024

Latest from Consells empresarials