/

REACH 2018: Com presentar l’expedient de registre de substàncies

L’etapa final per finalitzar correctament el registre  de substàncies d’acord amb el Reglament REACH consisteix en trametre l’expedient, amb tota la informació requerida, a l’Agència Europea de Substàncies i Mescles Químiques (ECHA). L’enviament s’efectuarà per mitjans electrònics a través de REACH-IT, el sistema informàtic securitzat de l’Agència.

Amb la posada en servei d’aquesta etapa, les empreses disposen d’un equip complet d’eines, en les 23 llengües de la UE, que els permet efectuar el registre de les substàncies abans de la data límit del 31 maig 2018.

reach-2018

Si no has preregistrat encara la teva substància, tens l’opció d’un preregistre fins al 31 de maig de 2018

La presentació de l’expedient de registre d’una substància constitueix la sisena i definitiva etapa preparatòria del Full de ruta REACH 2018 de l’ECHA. L’empresa remitent rebrà el seu número de registre una vegada que el seu expedient superi una sèrie de controls per part de la ECHA, i una vegada que hagi abonat la taxa de registre. A partir d’aquest moment, podrà seguir fabricant i / o venent legalment la substància en el mercat.

El lloc web de l’ECHA proporciona una guia pràctica sobre els passos que cal seguir per assegurar una correcta presentació, així com informació sobre la fase posterior. Els manuals per a la preparació dels expedients d’acord amb REACH també es troben disponibles en les 23 llengües de la UE.

Dimecres, 30 de novembre va tenir lloc a Hèlsinki un seminari web sobre la sisena fase del Full de ruta REACH 2018. El seminari mostrà als participants com navegar pel REACH-IT i com presentar un expedient davant l’ECHA. Es mostraren les noves i més importants característiques de REACH-IT, com la identificació de les «tasques» assignades i com actuar en relació amb les mateixes, utilitzant la pàgina de presentació conjunta i com gestionar i modificar la informació de l’empresa. Els participants van tenir l’oportunitat de formular preguntes als experts de la ECHA.

Antecedents

Des de juny de 2015, la ECHA ha publicat orientacions pràctiques sobre els diferents passos que han de seguir les empreses a l’hora d’efectuar el registre. En l’actualitat aquest material ja s’ha completat.

Es insta totes les empreses a seguir les successives recomanacions disponibles a les pàgines web del Full de ruta REACH 2018 i a agilitar els preparatius.

La data límit de registre que es preveu en el Reglament REACH és la del 31 de maig de 2018. Aquest termini afecta les empreses que fabriquin o importin substàncies químiques en petits volums, d’entre 1 i 100 tones anuals.

El Full de ruta REACH 2018 de la ECHA divideix el registre en set fases i descriu les fites clau de cada fase i el suport que l’Agència té previst oferir als sol·licitants de registre.

Les empreses per la seva banda hauran d’iniciar els preparatius amb la suficient antelació. Les pàgines web de l’ECHA sobre REACH 2018 ofereixen un compendi de tot el material d’ajuda que puguin necessitar les empreses en l’elaboració.

Informació addicional

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Transformació Digital: 7 tendències tecnològiques per al 2017

Next Story

Les infraestructures no són només carreteres i mobilitat

Latest from Competitivitat