Renovar-se o morir

Tot allò que facis de més, que ofereixis de més, servirà per a crear-te oportunitats de futur, tant a la vida com a l’empresa. I mira que és difícil a vegades separar vida i empresa i no tenir-la dins un mateix sac… Com a empresari o emprenedor m’agrada la premissa de fer sempre una mica més del que et diuen que has de fer. Anar un pas més endavant, continuar aprenent i formant-me tot i estar treballant de forma confortable, perquè el confort és finit. Go the extra mile llegia l’altre dia, i aquest extra, dona-te’l a tu, als teus. Dona’l la teva empresa.

La importància de la formació contínua a les empreses és un pilar fonamental en un món empresarial en constant evolució. En un entorn on la innovació i la tecnologia avancen a un ritme vertiginós, quedar-se estàtic significa arriscar-se a quedar obsolet. La formació contínua no només permet als empleats mantenir-se al dia amb les últimes tendències i pràctiques als seus camps respectius, sinó que també proporciona a les empreses la capacitat d’adaptar-se i prosperar en un entorn competitiu en constant moviment.

Renovar-se o morir és una premissa que cobra encara més rellevància a l’era digital. Les empreses que reconeixen la necessitat d’invertir en el desenvolupament professional dels seus empleats no només asseguren la seva rellevància, sinó que també fomenten un entorn d’aprenentatge i creixement que impulsa la innovació i l’excel·lència. Fomentar l’aprenentatge en si és fomentar la motivació. A més, la formació continuada no només es tracta d’adquirir habilitats tècniques, sinó també de cultivar habilitats toves com el lideratge, la comunicació efectiva i la resolució de problemes, que són fonamentals per a l’èxit en qualsevol indústria i en qualsevol camp. L’empresa és aquella casa on passem la major part de les hores entre setmana i ens ha d’oferir cada vegada més un servei holístic complet.

En resum, les empreses que prioritzen la formació contínua a base de bonificacions, cursos especialitzats, visites a models d’empreses similars, etc. estan més ben posicionades per adaptar-se als canvis del mercat, anticipar les tendències futures i mantenir un avantatge competitiu. En un món on l’única constant és el canvi i és molt difícil fer precisions a mitjà i llarg termini, invertir en el desenvolupament del seu talent humà no és només una estratègia intel·ligent, sinó una necessitat imperativa per al creixement i la supervivència a llarg termini.

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

El bloqueig sistemàtic de la minoria en els acords entre socis: una situació d’abús?

Next Story

Formació en sostenibilitat: Impuls cap a una responsabilitat social i ambiental en les empreses

Latest from Opinió

Soc empresari

Des de fa anys, sempre escolto persones destacades que parlen de la importància de no desindustrialitzar-nos,