Formació en sostenibilitat: Impuls cap a una responsabilitat social i ambiental en les empreses

Actualment, impartir una formació sobre sostenibilitat per al personal d’una empresa és essencial, sobretot, en les empreses que aspiren a ser responsables socialment i ambientalment sostenibles.

Aquest tipus de formació proporciona als empleats l’oportunitat de comprendre els desafiaments ambientals i socials als quals s’enfronta el món avui dia. També, il·lustra sobre els principis de responsabilitat social i corporativa facilitant la seva aplicació, tant en el treball, com en la vida personal. D’altra banda, garanteix que els treballadors estiguin informats de les normatives i requisits legals.

Quan una empresa fomenta i promou aquest tipus de participació, està donant una oportunitat de gestionar mesures i solucions que contribueixin a reduir i optimitzar el consum dels recursos. Sense oblidar que, totes aquestes accions s’orienten cap a l’objectiu de contribuir al desenvolupament d’una societat més sostenible i equitativa.

Com a docent de l’àrea, trobo que la nostra realitat encara està allunyada d’aquest objectiu. No obstant això, impartint aquests cicles formatius de sostenibilitat, ecoeficiència o economia verda en empreses, detecto, en general, una progressiva acceptació per part de les pimes.

També, en referència als participants, majoritàriament, rebo un feedback molt positiu en finalitzar les sessions formatives. Aquestes observacions es poden considerar com a indicadors, susceptibles a tenir en compte per a futures planificacions, ja que, demostren una subjacent necessitat de continuar desenvolupant i incrementant aquestes temàtiques formatives en les empreses.

Finalment, m’agradaria destacar la rellevància que, empreses i els seus empleats trobin sinergies en el marc de la formació cap a un futur sostenible.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Renovar-se o morir

Next Story

Els guardians de tres caps en l’atenció telefònica

Latest from ODS i RSC