Sequera: una emergència que afecta les pimes

La sequera que pateix Catalunya és la més greu de la història recent. Els embassaments estan al 16% de la seva capacitat, i el govern  ha decretat aquest dijous l’entrada en fase d’emergència al sistema Ter-Llobregat.

Des de PIMEC hem constatat que les empreses, especialment aquelles que pertanyen als sectors més dependents de l’aigua, afronten els efectes i les restriccions per la sequera amb preocupació i incertesa.

Preocupació per part de les persones autònomes i les empreses vinculades a les activitats agrícoles, ramaderes, al sector de la planta i la flor, la indústria – especialment l’agroalimentària, química, farmacèutica i paperera- i d’altres sectors on la reducció de l’aigua repercutirà en una disminució de l’activitat, de l’ocupació i que d’allargar-se en el temps pot afectar la mateixa viabilitat per mantenir el negoci.

Amb preocupació, però també amb incertesa per com s’aplicaran les restriccions, de fer possibles reduccions personalitzades d’acord amb un pla d’estalvi o de si hi haurà ajudes econòmiques per a inversions d’eficiència hídrica i pel manteniment del negoci.

Som coneixedors de les inversions i millores que les empreses ja heu posat en funcionament per disminuir el consum d’aigua aquests últims anys. Però davant d’aquesta situació d’emergència, des de PIMEC fem una crida a fer els darrers esforços per aconseguir la màxima eficiència possible en els pròxims mesos.

Per a la gran majoria, però, anar més enllà d’aquests estalvis no és fàcil, ja que requereix inversions que a vegades no són ràpides de fer i, d’altres vegades, no es té la capacitat financera per dur-les a terme.

Per això, hem demanat a l’Administració Pública més corresponsabilitat i la posada en marxa de mesures per ajudar les pimes a implementar mesures d’estalvi i d’aprofitament de l’aigua, així com mecanismes per garantir la continuïtat de l’activitat empresarial.

La situació d’emergència per la sequera és un repte que només podem superar treballant junts. Les pimes, amb la responsabilitat que ens pertoca, hem de fer els màxims esforços per reduir el consum d’aigua.

Des de PIMEC, continuem treballant amb les administracions públiques per garantir que les pimes tingueu les ajudes necessàries per fer-ho.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Qui es queda amb les dades personals dels electrodomèstics connectats?

Next Story

Quines mesures es poden arribar a aplicar en l’àmbit laboral per fer front a la situació de sequera?

Latest from Opinió

Soc empresari

Des de fa anys, sempre escolto persones destacades que parlen de la importància de no desindustrialitzar-nos,