Solidaritat empresarial en temps de Covid-19

Són moltes les pimes i els autònoms que al llarg d’aquesta crisi sanitària, social i econòmica de la Covid-19 han demostrat solidaritat i han posat el seu granet de sorra amb l’objectiu de millorar la situació causada pels efectes de la pandèmia. Per exemple, algunes empreses han fet una donació de material sanitari, d’altres han ofert suport emocional o assessorament jurídic, entre altres qüestions.

Protecció de persones i productes

Plasticband és una pime de Granollers amb activitat des de l’any 1978 i dedicada a la fabricació d’embolicadores, film i fleixadores. Ha adaptat la seva producció als nous requeriments de la situació derivada dels efectes de la pandèmia de la Covid-19.

Els seus productes han esdevingut, els darrers mesos, eines que serveixen per protegir materials i agilitzar els processos d’embalatge, tot aportant protecció antiviral i millorant la seguretat en el transport i l’emmagatzematge de diferents productes. D’aquesta manera, protegeixen també la salut de les persones davant el risc de contagi del coronavirus a través del contacte amb les superfícies.

Aquesta empresa, que ofereix disseny personalitzat i una fabricació a mida dels seus productes per protegir tot tipus de materials, defensa una producció sostenible fent servir menys material i sense llençar res.

Llum ultraviolada contra el coronavirus

Vila Projectsés una pimeque, fins abans de la pandèmia, centrava la seva activitat en la llum infraroja per a finalitats sanitàries. A conseqüència del coronavirus, el mes de març va decidir reorientar la seva activitat productiva per combatre la Covid-19 gràcies a la llum ultraviolada. 

Aquesta llum actua com un potent desinfectant de diferents superfícies i materials com, per exemple: mascaretes, tot tipus d’habitacions i espais, roba, vehicles, entre altres.

L’empresa, creada l’any 2008, comercialitza aparells per?desinfectar aigua o l’aire en llocs tancats, i altres eines que irradien la?llum a 360º. A més, E. Vila Projects està desenvolupant?prototips d’aparells per fer-los servir en cases particulars. 

Suport emocional 

La Laura Cardona Bonet és la fundadora de la Consultoria Psicològica Laura Cardona i es dedica al diagnòstic i tractament de joves i d’adults. Entre altres qüestions, fa cursos de gestió d’equips a entitats i empreses.

Durant la pandèmia ha ajudat desinteressadament persones que havien quedat paralitzades per la pressió de l’aturada empresarial, no només pel que fa a la gestió emocional sinó també a l’enfocament dels negocis, tot donant-los esperança i eines per mobilitzar-se i preparar-se per al canvi necessari.

Ha fet sessions virtuals amb uns 20 empresaris, Instagram Live solidaris, així com sessions amb el claustre de diverses escoles i instituts. “Ha estat una experiència molt enriquidora”, assegura.

Bates per al personal sanitari

Cortiplex és una pime que dedica la seva activitat a la fabricació de bosses i etiquetes autoadhesives amb plàstic biodegradable i material compostable.

El Joaquim Torrellas explica com va sorgir la idea de fer una donació de bates de plàstic a l’Hospital de Mataró i a diverses residències, com la d’Argentona: “Quan va arribar la pandèmia vaig veure un vídeo d’infermeres que s’estaven fent una bata amb una bossa de brossa; llavors vaig decidir fabricar aquestes bates”.

Aquesta empresa donava forma a les bates de plàstic amb la seva maquinària i, després, una xarxa de voluntaris que les confeccionava des dels seus domicilis personals enviava les peces en paquets de 25 unitats. En total, la donació ha estat de 16.000 bates, gràcies a la solidaritat de 74 voluntaris, 2 associacions de veïns i 11 empreses.

Assessorament gratuït a empreses amb dificultats

Net Craman Abogados ha assessorat gratuïtament diverses empreses de diferents sectors afectades per la pandèmia.

Com un exemple més de solidaritat empresarial, aquesta pime ha informat sobre les implicacions legals de les mesures incloses als Reials Decrets aprovats durant l’estat d’alarma i, entre altres qüestions, ha organitzat diferents seminaris web.

El seu director de màrqueting, Santiago Castejón, explica que van crear el Probono 2020, que “consisteix a assessorar gratuïtament en matèria mercantil, fiscal i financera” per ajudar les empreses amb dificultats amb l’objectiu que puguin articular les decisions més adequades a l’hora de reestructurar els seus negocis, tant operativament com financerament.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Facilitar la reconstrucció econòmica

Next Story

Com protegir-se dels efectes econòmics del coronavirus?

Latest from Competitivitat