Facilitar la reconstrucció econòmica

La pandèmia de la Covid-19 ha posat a prova la capacitat de resistència i reconversió del nostre teixit empresarial. Aquesta crisi també està sent un catalitzador que ha precipitat algunes necessitats que les empreses ja venien demandant des de fa temps. Per exemple, comptar amb processos més àgils i amb un suport econòmic, dues condicions indispensables a l’hora de guanyar productivitat i competitivitat en els mercats. Qui s’aventuraria avui a emprendre operacions comercials en uns mercats pràcticament hibernats sense aquests requisits? La veritat és que, en aquests moments, cap expert en la matèria recomanaria posar en marxa projectes exempts de garanties perquè la possibilitat de vendre sense cobrar s’ha convertit en una opció massa real.

Després del confinament i la paràlisi econòmica, les empreses iniciaran una nova etapa en la qual cada pas que donin ha d’estar ben controlat per a evitar riscos d’impagament i resultats negatius sobre les seves vendes i balanços. Per això, és determinant comptar amb informació de primera mà, actualitzada i analitzada per experts.

L’asseguradora CESCE efectua 1,2 milions d’anàlisis de riscos l’any, un treball de camp que li permet conèixer amb detall i en temps real l’estat de salut del nostre teixit empresarial. Per a donar resposta a les necessitats de cada negoci compta amb eines flexibles com CESCE Fàcil, una pòlissa d’assegurança de crèdit per a pimes, especialment eficaç en les circumstàncies econòmiques actuals. Està dirigida a les petites i mitjanes empreses, a les quals proporciona fins a un 85% de cobertura, i ofereix la possibilitat de contractar-la directament a través d’una plataforma online i mitjançant un senzill procés de signatura electrònica.

Està orientada a aquelles pimes que vulguin assegurar vendes a crèdit, fins a 5 milions d’euros. L’eina és àgil i permet conèixer el preu de l’assegurança segons el volum de facturació. Com a referència, una tarifa mitjana per a una pime d’aquestes característiques pot situar-se en uns 200 euros al mes i entorn de 2.800 euros de cost mitjà a l’any. A més, ofereix a les empreses la possibilitat de seleccionar a quins clients volen assegurar, segons els seus diferents perfils i situacions financeres, i no sols atès el sector en el qual operen.

Instruments d’assegurança de crèdit com aquest faciliten la recuperació i buiden el camí per a realitzar inversions productives, reactivar les cadenes de subministrament i crear ocupació, tres objectius urgents en aquests moments. Es tracta, en conseqüència, d’un factor que dota de seguretat a les relacions comercials, motor del creixement a mitjà i llarg termini i demostra, una vegada més, que el sector assegurador és una palanca per a facilitar la recuperació del teixit empresarial i industrial.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Com evitar que et pesquin els ciberdelinqüents

Next Story

Solidaritat empresarial en temps de Covid-19

Latest from Competitivitat