//

Tècniques sostenibles de bioenginyeria en benefici de la Responsabilitat Social Corporativa

Cada vegada més empreses practiquen la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) implantant mesures d’estalvi energètic, reducció de la contaminació i reciclatge i, en definitiva, petites accions que contribueixen a la millora i la preservació del medi ambient.

Vull destacar els beneficis de l’ús de la fusta de castanyer com a material constructiu per la seva qualitat, disponibilitat, proximitat i sostenibilitat. Aquest material es pot fer servir en diferents sectors, com per exemple a la restauració paisatgística, o altres activitats empresarials que utilitzen materials sostenibles.

El castanyer és una espècie abundant a Catalunya, però amb una àrea de distribució reduïda. Es concentra als territoris de La Selva i Osona, però es pot trobar a totes les comarques gironines. Catalunya destaca per l’elevat rendiment en la producció de fusta: 7,1 m3/ha/any de mitjana.

Els beneficis socioambientals de la fusta de castanyer són diversos:

  • Fomenta el consum de producte local.
  • Dona sortida a la fusta del Montseny, reactivant un sector existent.
  • Disminueix l’empremta ecològica amb la reducció de consum de combustible, tant pels processos industrials que s’estalvien al no tractar la fusta, com per les distàncies que recorren les fustes d’importació.
  • Beneficis constructius deguts a la resistència de la fusta i la seva lleugeresa.

Malgrat que comercialment el sector ha de millorar aspectes tècnics, com l’assecatge de la fusta, creiem interessant potenciar i recolzar aquest sector forestal contribuint a tenir els boscos nets i evitar incendis forestals, com els viscuts al mes de juliol a Catalunya.

Salut Ribera
CEO Naturalea S.L.
Vocal de la Comissió de Sostenibilitat i EC de PIMEC.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Un vestit a mida: els valors d’empresa

Next Story

Quants dies triguen a cobrar les pimes?

Latest from Consells empresarials