Abric, bufanda, guants…diumenge torna l’hivern: predicció meteorològica del 25 de novembre a l’1 de desembre 2017

A mitjans de novembre vam tenir unes jornades hivernals, però darrerament ha tornat la suavitat tèrmica. Fa nosa anar abrigat, sobretot a les hores centrals del dia. Però compte, això s’acaba! es prepara un notable canvi de temps.

Espot el passat 16 de novembre
Autors: Ramon Baylina i Conxi Ciurana

El cap de setmana estarà dividit en dues meitats, un dissabte encara relativament suau, tret del Pirineu on l’ambient s’anirà refredant ràpidament a partir de migdia, i un diumenge força més fred arreu del territori. De neu poca, tret de la que pugui caure dissabte al matí sobretot al vessant nord, però els descens de la temperatura permetrà fabricar neu artificial o “neu de cultiu”.

Aprofiti aquest cap de setmana per comprar aquella estufeta que va tan bé per escalfar una estança petita, o aquella peça d’abric que fa dies que se la mira dubtant

Dilluns i dimarts seran dues jornades moderadament fredes però relativament tranquil·les, permetent-li fer activitats o treballs a l’aire lliure (aquests dies estem veient com s’arreglen teulades i terrasses amb un temps que acompanya), les nits seran més fredes novament amb glaçades a l’interior però no especialment fortes.

Detall dels vidres del cotxe glaçat amb curioses figures a Esterri d’Àneu el passat 18 de novembre
Autors: Ramon Baylina i Conxi Ciurana

Serà dimecres quan arribarà una pertorbació amb una glopada d’aire més fred, entrada de l’hivern i segurament ho farà per la porta gran. Termòmetres cap avall tant de dia com de nit, caldrà equipar-se convenientment. Cauran algunes nevades al Pirineu, sobretot al vessant nord però en conjunt l’ambient serà eixut afavorint l’assecatge de superfícies pintades, d’habitacles humits (pot obrir finestres i ventilar), tampoc no estarà de més hidratar-se la pell i protegir els llavis de la baixa humitat.

Per contra, forta evaporació pels boscos, camps i jardins, força mancats d’humitat. Tot i així tenim un ull posat en una pertorbació que podria arribar en acabar la setmana i que portaria més d’una alegria pels boscos i per les pistes d’esquí, tot i que sempre diem que la neu és bona per l’esquí però també per tenir una reserva d’aigua pel futur.

Amb el descens de la temperatura el consum energètic es dispararà a mitjans de setmana, però recordi que en una sala o un menjador es pot estar confortable amb 18º o 19º, això si, no vulgui anar amb màniga curta, mentre que a les habitacions de dormir amb 17º ja n’hi ha prou. Arribar a 20º o més seria realitzar una despesa energètica excessiva, però això depèn de gustos i de butxaques.

Per gentilesa de TAIKO Meteorologia

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Big data: de les paraules als fets

Next Story

Conseqüències de la política comercial de la UE per a les pimes

Latest from ODS i RSC