Alts i baixos termomètrics i res de pluja: predicció meteorològica del 11 al 17 de novembre 2017

Després d’un octubre força càlid, novembre ha obert abans d’hora la porta de l’hivern. Neu al Pirineu i temperatures a tot el país per anar ben abrigat.

El cos necessita uns dies per adaptar-se a un canvi tan destacable i és normal que protesti amb algun constipat, així que les farmàcies ofereixen el seu repertori de medicaments, tot i que en casos lleus, unes bones gàrgares de farigola amb mel d’eucaliptus van de meravella.

Aquest cap de setmana es retira l’hivern avançat i podrem gaudir d’un temps més adequat a les dates, encara amb alguna nevada a la cara nord del Pirineu tant dissabte al matí com diumenge a la tarda a cotes més elevades. La temperatura puja, amb màximes molt agradables sobretot a les comarques costaneres.

Però compte! dilluns nova glopada freda, tramuntana i mestral forts, alguna nevada a la cara nord del Pirineu i fred, especialment la nit de dilluns a dimarts amb noves glaçades a l’interior.

El sector agrícola ja està avisat i actua amb conseqüència. Novament humitat molt baixa -compte amb les enrampades, els hi hem d’explicar per què ens passa el corrent quan toquem objectes metàl·lics amb baixa humitat- temps ideal per pintar interiors i exteriors, sempre tenint en compte els corrents d’aire i els cops de vent i bon temps per realitzar tasques a l’aire lliure, pel transport de viatgers, de mercaderies, de missatgeria, per la neteja urbana, tret de les ventades que s’emporten les fulles dels arbres, ara cap aquí, ara cap allà.

Com canvien les activitats quan la pluja cau ininterrompudament hores i hores!

A partir de dimarts i ben bé fins divendres o dissabte, temps tranquil, nits fredes però cada cop menys i de dia ambient també cada cop més suau i la pluja…ni ensumar-la. La sequera continuarà una setmana més. La producció d’energia hidroelèctrica es mantindrà força baixa.

L’absència de temporals de llevant afavoreix que el transport marítim no tingui massa dificultats per realitzar els seus serveis, tot i que la tramuntana al Golf de Lleó complica la situació entre la Costa Brava i el nord de Mallorca i Menorca.

Ens haurem d’esperar a partir del 20 de novembre per anar traient les teranyines dels paraigües.

Per gentilesa de TAIKO Meteorologia

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

El crowdfunding: la nova economia col·laborativa

Next Story

Cultura corporativa com a clau de la competitivitat empresarial

Latest from ODS i RSC