Artesans Soler, gelats amb premi

Can Soler es va fundar l’any 1969 de la mà de la família Soler per donar a conèixer les seves creacions al públic, que les va acollir satisfactòriament. Van començar amb dues gelateries, però de seguida l’obrador es va quedar petit i van haver d’obrir-ne un d’extern a les botigues. Avui dia, Artesans Soler & Can Soler és una empresa familiar que compta amb un gran equip de professionals, que arriba als 40 treballadors en plena campanya, els quals seleccionen cada dia i amb cura els ingredients i les millors matèries primeres.

Per oferir el millor resultat, segueixen una política estricta en relació a la normativa de qualitat i fan una elaboració minuciosa, responsable i artesanal del producte, pensant sempre en la salut i els sentits de les persones.

El seu obrador està situat a la ciutat de Badalona, on elaboren els productes de temporada. D’altra banda, també tenen una fàbrica a Xixona, terra d’ametllers i mel, on es fa el seu torró amb denominació d’origen (DO Xixona), el qual consideren el seu producte estrella pels ingredients naturals i perquè està elaborat de manera tradicional, com s’ha fet tota la vida.

L’Albert Soler és gerent de la marca i recentment ha guanyat el campionat d’Espanya de gelateria per la qualitat i la innovació dels seus productes que elabora diàriament: gelats, torrons, granissats, orxates, etc. Explica la seva experiència al campionat: “Requereix molt d’esforç, vaig haver d’abandonar una mica les meves obligacions diàries per fer coses interessants i innovadores. La preparació va consistir a practicar durant molt de temps, molts dies fins a la matinada, per aconseguir fer totes les elaboracions en un temps reduït i que sortissin perfectament”. Creu que dues de les seves creacions –un setinat nou en gelateria i una nova manera de fer envellir la xocolata– li van fer guanyar molts punts en aquest concurs.

Va aprendre des de petit l’ofici al negoci del seu pare i de ben jove es va interessar pels torrons i els gelats. Va fer diversos cursos, destaca un títol universitari a Alacant sobre gelateria. També ha fet pastisseria. En el seu dia a dia experimenta per oferir productes innovadors i moderns: “Innovo per curiositat, vaig intentant coses noves i practico fins que em surt bé. El meu germà i jo no hem deixat de formar-nos i hem crescut com a mestres gelaters a mesura que creixia l’empresa, tot seguint el llegat del nostre pare”.

D’altra banda, diu que els dos valors principals que destaquen els seus productes respecte dels de la competència són fer les coses ben fetes i cuidar molt la qualitat dels ingredients. A més, comenta que intenten educar els clients perquè sàpiguen valorar el producte: “S’ha d’educar el paladar per apreciar les matèries primeres de qualitat i distingir tots els ingredients, els seus sabors i les diferents textures”.

En relació al creixement del negoci familiar, diu que s’han hagut d’adaptar als nous temps amb el pas dels anys, però sense perdre el seu valor artesanal. “Hem introduït maquinària industrial i ens hem actualitzat per tal d’evolucionar. La transformació digital ens ha permès aconseguir resultats molt bons en menys temps”, afegeix.

Respecte al futur, es mostra molt optimista. Està convençut que Artesans Soler & Can Soler seguirà creixent perquè els agrada molt el que fan. A més, anuncia un dels seus nous reptes: anar al campionat del món l’any 2020. També explica que els pròxims mesos vol aprofitar la sinergia amb el món de la pastisseria, ja que obre un ventall molt ampli d’oportunitats que vol descobrir i aprofitar.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Jordi Ciuraneta: “El bon ús de la llengua és un factor clau per millorar la competitivitat de les empreses”

Next Story

Guia per a l’aplicació de la igualtat retributiva entre homes i dones

Latest from Competitivitat