Jordi Ciuraneta: “El bon ús de la llengua és un factor clau per millorar la competitivitat de les empreses”

Entrevista  a Jordi Ciuraneta, president de Priordei.

Aquesta pime ha estat reconeguda per PIMEC amb el Premi a la Qualitat Lingüística en el món empresarial en la darrera edició dels Premis Pimes 2019.

Agro Foods és una petita empresa del Priorat que es dedica a l’elaboració, la producció i la comercialització d’oli d’oliva verge extra a través de la marca Priordei. El seu oli és producte de l’esforç, el treball i la il·lusió d’una família que, en totes les seves accions, té en compte la importància de l’ús de la llengua en el seu negoci.

PIMEC i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han premiat Agro Foods i la seva marca Priordei per la seva proposta de foment de la llengua catalana. Què ha suposat guanyar aquest premi a la qualitat lingüística?

Nosaltres, totes les persones que formem part de Priordei, pensem, treballem i somiem en català. Aquest reconeixement ha estat un orgull. El català forma part del nostre dia a dia, és el nostre fil conductor a l’hora de comunicar-nos internament i de donar a conèixer els nostres productes.

Dins la normalitat que suposa per a nosaltres la utilització de la llengua catalana, aquest premi ens anima a seguir treballant de la manera que ho fem i a continuar fent servir el català, que és la nostra identitat.

En un món on les empreses busquen constantment elements que les diferenciïn, la llengua catalana pot aportar un valor afegit a l’activitat que desenvolupen els negocis de Catalunya. Considera que la llengua catalana és un distintiu i forma part de Priordei? Per quin motiu?

Sí, i tant. El català està present en tot el nostre cicle productiu: des de l’inici de la nostra activitat fins al final de la cadena del mercat i l’etiquetatge, a les nostres presentacions institucionals, als catàlegs…

Tenim una manera de fer i de ser i, en certa manera, l’expressem amb el català. En cada ampolla d’oli posem tota la il·lusió d’una família i d’un equip que ens hem expressat sempre en català.

Quines mesures heu impulsat per fomentar el català dins l’empresa?

Dins l’empresa, des dels rètols, la publicitat, els tasts i degustacions d’oli verge extra, la llengua en la qual parlem entre nosaltres… tot és en català. Hi ha coincidit que tots els membres de l’equip som d’aquí i quan hem de parlar amb gent de fora també utilitzem l’anglès i fins i tot l’italià. El nom de la nostra marca, Priordei, és llatí, la llengua troncal del català.

Creu que un bon ús del llenguatge és un element fonamental de competitivitat per a la seva empresa?

Sense cap dubte, jo crec que els nostres consumidors ho valoren perquè, en certa manera, es pot considerar un element de proximitat.

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Catalunya, una economia molt privada

Next Story

Artesans Soler, gelats amb premi

Latest from Competitivitat