Entrevista  a Jordi Ciuraneta, president de Priordei.

Aquesta pime ha estat reconeguda per PIMEC amb el Premi a la Qualitat Lingüística en el món empresarial en la darrera edició dels Premis Pimes 2019.

Agro Foods és una petita empresa del Priorat que es dedica a l’elaboració, la producció i la comercialització d’oli d’oliva verge extra a través de la marca Priordei. El seu oli és producte de l’esforç, el treball i la il·lusió d’una família que, en totes les seves accions, té en compte la importància de l’ús de la llengua en el seu negoci.

PIMEC i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han premiat Agro Foods i la seva marca Priordei per la seva proposta de foment de la llengua catalana. Què ha suposat guanyar aquest premi a la qualitat lingüística?

Nosaltres, totes les persones que formem part de Priordei, pensem, treballem i somiem en català. Aquest reconeixement ha estat un orgull. El català forma part del nostre dia a dia, és el nostre fil conductor a l’hora de comunicar-nos internament i de donar a conèixer els nostres productes.

Dins la normalitat que suposa per a nosaltres la utilització de la llengua catalana, aquest premi ens anima a seguir treballant de la manera que ho fem i a continuar fent servir el català, que és la nostra identitat.

En un món on les empreses busquen constantment elements que les diferenciïn, la llengua catalana pot aportar un valor afegit a l’activitat que desenvolupen els negocis de Catalunya. Considera que la llengua catalana és un distintiu i forma part de Priordei? Per quin motiu?

Sí, i tant. El català està present en tot el nostre cicle productiu: des de l’inici de la nostra activitat fins al final de la cadena del mercat i l’etiquetatge, a les nostres presentacions institucionals, als catàlegs…

Tenim una manera de fer i de ser i, en certa manera, l’expressem amb el català. En cada ampolla d’oli posem tota la il·lusió d’una família i d’un equip que ens hem expressat sempre en català.

Quines mesures heu impulsat per fomentar el català dins l’empresa?

Dins l’empresa, des dels rètols, la publicitat, els tasts i degustacions d’oli verge extra, la llengua en la qual parlem entre nosaltres… tot és en català. Hi ha coincidit que tots els membres de l’equip som d’aquí i quan hem de parlar amb gent de fora també utilitzem l’anglès i fins i tot l’italià. El nom de la nostra marca, Priordei, és llatí, la llengua troncal del català.

Creu que un bon ús del llenguatge és un element fonamental de competitivitat per a la seva empresa?

Sense cap dubte, jo crec que els nostres consumidors ho valoren perquè, en certa manera, es pot considerar un element de proximitat.