Autònoms i les notificacions administratives via telemàtica

Sabies que les persones autònomes hem d’estar pendents de les notificacions de l’Administració Pública i que no fer-ho comporta sancions? Les persones autònomes han d’estar sempre pendents de les notificacions de l’Administració Pública.

El sistema de “Notificacions 060” ens alerta a través d’un e-mail quan tenim una notificació de la Seguretat Social o d’Hisenda. És una eina pública i gratuïta, creada per l’Administració Pública per a rebre els avisos dels organismes a través del correu electrònic. Ens manté permanentment informat, requereix estar pendent i entrar almenys una vegada per setmana, per a evitar possibles sancions. No és obligatori utilitzar aquest sistema, però sí que és recomanat per experts. Els que sí que estan obligats a utilitzar-ho són les societats jurídiques.

Un dels avantatges del sistema de “Notificacions 060” és que tenim en un mateix compte totes les notificacions que ens puguin arribar des d’Hisenda i des de la Seguretat Social.

Com activar les “Notificacions 060”?

El procediment és senzill. Haurem d’accedir a la pàgina web notificaciones.060.es i seguir els següents passos:

  • Donar-nos d’alta utilitzant el DNI o el certificat electrònic, la qual cosa ens permet obtenir una Adreça Electrònica Habilitada (DEH), que segons l’Agència Tributària fa que “qualsevol persona física o jurídica disposarà d’una adreça electrònica per a la recepció de les notificacions administratives que per via telemàtica pugui practicar les diferents Administracions Públiques”.
  • A més de la DEH, disposarem d’una bústia electrònica en la qual rebrem les notificacions electròniques dels procediments als quals voluntàriament ens subscriguem. Utilitzant el DEH podrem seleccionar els diferents procediments, habilitats per l’Administració, per a rebre notificacions via telemàtica. En el cas de les societats serà obligatori estar donat d’alta en Hisenda i Seguretat Social.
  • Així mateix podrem consultar les notificacions en la bústia de l’Adreça Electrònica Habilitada, o aquella de tercers a les quals hàgim autoritzat.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Els autònoms societaris poden reclamar la tarifa plana

Next Story

Les pimes, paguen cara l’electricitat?

Latest from Competitivitat