Campanya de la calor 2024: Estar preparats és una aposta segura

L’arribada de l’estiu implica l’aproximació de temperatures altes i episodis de calor intensa. És crucial estar preparats per afrontar aquestes condicions amb mesures preventives adequades. Tanmateix, l’observança de les condicions de seguretat i la salut de les persones treballadores ha de ser una prioritat pel bon funcionament de les empreses. Per això, és essencial planificar amb antelació i preveure les mesures preventives necessàries.

Els punts claus de la temporada de la calor 2024 són:

  • Planificació de l’activitat preventiva: cal anticipar-se als episodis de calor intensa i revisar els protocols per garantir la seguretat de les persones treballadores i poder mantenir l’activitat. Aquesta planificació és especialment rellevant per a les empreses que desenvolupen les seves activitats a l’aire lliure.
  • Increment de mesures preventives: durant els episodis de calor intensa, el Servei Meteorològic de Catalunya emetrà avisos. Per tant, recomanem tenir una gestió proactiva dels avisos de situacions de perill emesos pel Servei Meteorològic de Catalunya amb l’objectiu de poder incrementar les mesures preventives per mantenir els espais de treball segurs. La normativa de llocs de treball preveu que aquestes mesures han de derivar de l’avaluació de riscos laborals i tenir en compte les condicions i característiques de treball, tant de la tasca com de les persones.

En determinats casos, podran suposar la prohibició de desenvolupar certes feines durant les hores del dia en què les temperatures siguin extremes, sempre que no es pugui garantir la protecció adequada de les persones treballadores de cap altra manera. En cas que el Meteocat emeti un avís per fenomen meteorològic advers de nivell taronja o vermell i les mesures preventives anteriors no garanteixin la protecció de les persones treballadores, serà obligatori adaptar les condicions de treball (incloent reduir o modificar la jornada de treball, si és el cas).

Si teniu dubtes sobre el sistema d’avisos del Meteocat o voleu rebre suport en el disseny del procediment de com actuar davant episodis de calor intensa, des de PIMEC posem a disposició de les mipimes el servei Prevenmipime. On podreu obtenir una assessoria individual i gratuïta per a poder fer un pas més en la prevenció de riscos laborals. Podeu enviar un correu electrònic a omartin@pimec.org o trucar al 934964500.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

PIMEC en acció. Posant veu als problemes de les empreses; les baixes laborals

Next Story

Reflexions a Europa de cara a la propera legislatura

Latest from Consells empresarials