Clatellada hivernal: predicció meteorològica del 4 al 10 de novembre 2017

Els cossos encara els tenim acostumats a l’ambient suau, temperat de l’octubre. Però això s’acaba i ens haurem d’adaptar en poques hores a un ambient hivernal. Els anunciem algunes pluges o fins i tot alguna tempesta per dissabte, neu diumenge al Pirineu sobretot a la cara nord i entrada d’una forta tramuntana i mestral per diumenge i dilluns.

Tot plegat obrirà les portes a una entrada d’aire fred contundent que, sense ser res de l’altre món, contrastarà amb les temperatures tan suaus de les darreres setmanes

Prepareu la roba d’abric a partir de diumenge a la tarda, feu-nos cas.

Ja podeu decidir-vos a comprar aquell abric, aquell jersei, aquells guants o aquella bufanda que fins ara entreveieu als aparadors però no gosàveu ni mirar detingudament per la calor que teníem. A més el vent augmentarà la sensació de fredor.

Les calefaccions s’hauran de connectar la major part dels dies de la setmana vinent, per tant el consum energètic augmentarà notablement. Per mantenir les llars agradables aprofiti els dies assolellats per tenir les finestres orientades a sud i oest tancades però sense cortines, així provocaran un “mini-efecte hivernacle”.

La baixa humitat de dilluns i dimarts serà favorable per assecar interiors acabats de pintar o per fer rehabilitacions i llàstima que a Catalunya no tenim massa parcs eòlics però el vent bufarà de valent durant algunes jornades.

El sector agrícola ha de tenir present que la nit de dilluns a dimarts el vent minvarà molt o fins i tot desapareixerà i, amb el cel clar, es podran registrar les primeres glaçades a zones baixes de l’interior, glaçades que en algun indret no ens estranyaria que fossin “negres”, és a dir, aquelles que no es veuen perquè no hi ha humitat i per tant no hi ha gebre, però deixen les fulles d’algunes plantes ennegrides.

A vegades rebem trucades de productores de cinema o d’espots publicitaris demanant-nos quina visibilitat hi haurà per un rodatge, doncs bé dilluns vinent i gran part de dimarts seran dues jornades de visibilitat excepcional, atmosfera neta, transparent, quasi “metàl·lica” com diria Jules Verne. I a partir de dimecres, segona glopada freda.

Per gentilesa de TAIKO Meteorologia

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La morositat i el morós professional

Next Story

Tendències: Automation, Inbound i Drip Marketing

Latest from ODS i RSC