Tendències: Automation, Inbound i Drip Marketing

Automation, Inbound i Drip Marketing

En aquest article ens centrem en una qüestió pràctica, com és saber què volen dir algunes de les paraules o conceptes de moda que s’escolten i llegeixen per arreu en l’àmbit del màrqueting. Concretament són tendència el Automation, Inbound i Drip Marketing. Què volen dir?

Marketing Automation

L’automatització del màrqueting és una eina o metodologia per automatitzar els processos de màrqueting. Es refereix a un concepte, però es copsa bàsicament en l’ús d’un software que ens permet programar les accions de màrqueting de manera automàtica com la generació de campanyes segmentades.Automation, Inbound i Drip Marketing

Generalment, amb el marketing Automation també podem gestionar i controlar les diferents accions de màrqueting des d’un sol lloc: blogging, SEO, xarxes socials, pàgines web, email mailing, seguiment de leads, integració amb CRM, … de manera que podem programar accions transversals. Si l’usuari omple un formulari concret a la meva pàgina web, li envio automàticament un email.

Els principals avantatges són l’optimització de les accions, des del moment en que segmentem i per tant podem encertar molt més en aportar-li a l’usuari allò que realment vol. I la monitorització dels resultats, així que podem fer un seguiment i obtenir estadístiques, gràfics i dades, que podem analitzar per millorar les nostres accions i obtenir més bons resultats en la conversió de clients o fidelització dels mateixos.

Per a més informació, pots revisar aquest article sobre el mateix tema.

Drip Marketing

El que es traduiria com a Màrqueting de degoteig, també es conegut com a Campanyes de Degoteig, Cicle de Emails (lifecycle emails), Autoresponders, o Email Marketing Automation.

En definitiva es tracta d’un conjunt de correus electrònics de màrqueting que s’enviaran automàticament segons un calendari

És la programació de seqüències de correus electrònics, per exemple: un primer mail en quan l’usuari es registra; un segon mail al mateix usuari al cap de tres dies per incentivar un determinat servei; un altre al cap de una setmana amb un altre o similar propòsit, etc.Automation, Inbound i Drip Marketing

Els correus poden activar-se també depenen de si l’usuari fa una acció especial o compleix una determinada característica. Els anomenats Triggers, són disparadors condicionals. Si és registra, li envio un mail. Si és de Barcelona, li envio el correu versió A, i si és de Tarragona, li envio el correu versió B.

Inbound Marketing

També se l’anomena màrqueting d’atracció o estratègia de màrqueting Pull, i consisteix en una metodologia que combina tècniques de màrqueting no intrusives, de manera que l’usuari no rep la nostra pressió, sinó que se sent atret cap a nosaltres.Automation, Inbound i Drip Marketing

La seva finalitat és la de connectar amb l’usuari des del començament i que se senti acompanyat al llarg de la seva relació amb nosaltres. Que vulgui estar-se amb nosaltres perquè li aportem contingut de valor per a ell, de manera personalitzada i no agressiva. Aquesta estratègia, s’ha arribat fins i tot a anomenar Love Marketing.

Com ja haureu endevinat, els tres conceptes es complementen. Els usuaris o consumidors actuals disposen de molta més informació que anys enrere, i ja no toleren segons quina publicitat o promoció agressiva o que els fa sentir pressionats.

La tendència actual, és d’acord amb això, seguir una estratègia inbound i utilitzar l’automatització del màrqueting i el drip màrqueting per crear accions molt més segmentades, i per tant, més adients a cada un dels usuaris o consumidors.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Clatellada hivernal: predicció meteorològica del 4 al 10 de novembre 2017

Next Story

El préstec participatiu: una via de finançament alternativa

Latest from Innovació