De què parlen quan diuen Marketing Automation?

Tendències de Màrqueting 2016. Marketing Automation.
Tendències de Màrqueting 2016. Marketing Automation.

El Marketing Automation és en boca de influenciadors i present en no pocs articles quan es fa referència a noves tendències de màrqueting que cal tenir en compte i que ens poden ajudar a facilitar les nostres tasques de màrqueting.

Però de què es tracta exactament? De manera senzilla s’explica com una eina o metodologia per automatitzar tots els processos de màrqueting. És de fet un software que ens permet programar les accions de màrqueting de manera automàtica com la segmentació o la generació de campanyes.

Ens permet gestionar i controlar les diferents accions de màrqueting des d’un sol lloc: blogging, SEO, xarxes socials, pàgines web, email mailing, seguiment de leads, integració amb CRM, …

A les Pimes l’optimització de temps i recursos és clau

Com a concepte no és nou, i potser haurem sentit a parlar per exemple de que si algú s’inscriu al nostre newsletter, pugui rebre de manera automàtica un missatge de benvinguda personalitzat que haurem pautat prèviament. Aquestes pràctiques han estat comuns a les grans empreses, però avui en dia aquestes eines s’han democratitzat i són a l’abast de petites i mitjanes empreses per a les quals el valor afegit en quan a optimització de temps i recursos és clau.

Ens permet realitzar accions de màrqueting que de manera manual no podríem fer.

Si es parla de tendència de màrqueting és sobretot en el sentit de l’evolució de les eines actuals gràcies als avenços tecnològics, i en el sentit de les possibilitats que dóna en quan a captar informació de manera automàtica i la importància que això té per optimitzar la nostra de base de dades, nodrir-la de les accions de màrqueting que realitzem, i a partir d’aquí generar noves accions més acurades i segmentades segons tipologia de client o potencial client.

Tendències. Accions de màrqueting amb més impacte comercial al 2016.
Tendències. Accions de màrqueting amb més impacte comercial al 2016. Veure post sobre el Màrqueting de Contingut.

En definitiva, la monitorització dels resultats de les nostres accions de manera que en podrem fer un seguiment i obtenir estadístiques, gràfics i dades que podrem analitzar per millorar les nostres accions i obtenir més bons resultats en la conversió de clients o fidelització dels mateixos.

En aquesta pàgina es llisten fins a 50 softwares de Marketing Automation per comparar i valorar.

Els seus resultats superen de lluny la inversió que hi fem, però més enllà de pensar en un software específic, molt més important és ser conscient de la importància de la nostra base de dades, la informació que tinguem, i l’ús de la mateixa.

Una bona base de dades és el tresor de qualsevol empresa; mimar-la, alimentar-la és essencial per encertar en les accions de conversió i enviar els missatges oportuns a les persones adients.

Amb les accions digitals ens és molt més fàcil conèixer més i millor al nostre públic. Podem saber els seus hàbits i preferències analitzant les pàgines més visitades de la nostra web, quins serveis o productes provoquen més interès, quines publicacions a xarxes motiven més resposta i de quin tipus, en quina fase del procés de conversió o de compra es troba un usuari. Tot això ens permetrà crear accions i missatges segmentats, donant resposta a les necessitats específiques de cada segment.

Les eines són allà, la informació també, només cal que sapiguem com utilitzar-la i ens centrem en la nostra estratègia de màrqueting.

Aquesta agència de màrqueting ha publicat un article força complert sobre el Marketing Automation. I aquí també podeu trobar (en anglès) una selecció de 5 articles sobre el’automatització del màrqueting.

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Crèdit per empreses i terminis de cobrament

Next Story

Com donar valor a la teva marca?

Latest from Innovació