La Comissió Europea adopta un Pla d’acció sobre propietat intel·lectual i industrial dirigit a ajudar les pimes

Amb la finalitat de fomentar la recuperació econòmica de les pimes, la Comissió de la Unió Europea va publicar el 25 de novembre de 2020 un Pla d’acció per tal que les empreses aprofitin al màxim les seves invencions.

L’objectiu és promoure la protecció dels actius intangibles, fonamentals en l’actual economia mundial, com ara les marques, dissenys, patents, models d’utilitat, etc.

Per a això s’ha creat un programa de subvencions denominat “Fondo para pymes Ideas Powered for Business”. El programa, dotat amb 20 milions d’euros, s’ha posat en marxa amb l’ajuda de la Comissió de la Unió Europea, la EUIPO i les oficines de propietat intel·lectual nacionals i regionals de la UE.

Aquest Fons es dirigeix a pimes que desitgin desenvolupar les seves estratègies de Propietat Intel·lectual (PI) i protegir els seus drets de PI a nivell nacional, regional o de la UE.

Es plantegen ajudes a les pimes per a dos tipus de serveis diferents, que poden sol·licitar-se individualment o complementàriament (una única vegada):

  1. Serveis de prediagnòstic de la PI (IP scan). Per a ajudar a decidir quins drets de PI els convé sol·licitar a les pimes, com pot ampliar-se la cartera de PI si ja es tenen drets registrats i com planificar la seva estratègia PI.
  2. Registre de marques, dibuixos o models, patents o models d’utilitat, a nivell UE, regional (al Benelux) o nacional.

Podran reemborsar-se a cada pime fins a 1.500 euros en concepte de subvenció per a costejar aquests serveis. Aquesta xifra fins i tot podria ser superior en els casos de patents, segons les següents modalitats:

  1. Reemborsament del 75% de les despeses subvencionables pel servei 1.
  2. Reemborsament del 50% de les despeses subvencionables pel servei 2.

 

 

Durant l’any 2021 hi haurà 5 convocatòries per poder sol·licitar les ajudes (al gener, març, maig, juliol i setembre). Els períodes de sol·licitud són els següents:

Inici del període de presentació de sol·licituds 11.1.2021 1.3.2021 1.5.2021 1.7.2021 1.9.2021
Data límit de presentació de sol·licituds 31.1.2021 31.3.2021 31.5.2021 31.7.2021 30.9.2021

 

Enllaços relacionats:
Convocatòria de fons per a pimes

Ana Palao Bernabeu
Advocada experta en propietat industrial i intel·lectual
Palao Bernabeu Abogados

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Ampliació del permís per naixement

Next Story

Motius per l’optimisme vers el 2021 després d’un 2020 molt difícil

Latest from Competitivitat