/

Motius per l’optimisme vers el 2021 després d’un 2020 molt difícil

El darrer 2020 ens ha tocat viure un moment difícil sanitàriament, socialment i econòmicament a causa de la pandèmia mundial, la qual va arribar de manera inesperada a principis d’any. Recordo que en començar la vèiem llunyana, a la Xina, però ens va arribar amb tota la seva crueltat: molts contagiats, molts problemes a les UCI. Però, sens dubte, el més greu ha estat que molts familiars, amics i coneguts ens han deixat. 

Les conseqüències per a les pimes i els autònoms també han sigut i són terribles. Negocis tancats per sempre, d’altres amb moltes dificultats per sobreviure, ajudes minses i que costa que arribin, incertesa de futur…. No em vull allargar repassant les preocupacions, però és difícil adreçar-vos unes paraules sense deixar-me portar pel sentiment que representa la Covid19. 

A PIMEC i la Fundació PIMEC hem procurat bolcar-nos a orientar, ajudar i formar els nostres socis i penso que la feina feta fins ara ha estat extraordinària. A banda d’això, l’entitat continua creixent i, malgrat la situació, continuem augmentant els serveis orientats a les empreses i els pronunciaments institucionals en favor de tot allò que interessa al nostre col·lectiu de pimes i autònoms. I així seguirem, com ja fem des de fa anys.  

L’any 2021 arriba amb algunes incerteses, però també cal ser optimistes i pensar que pot ser millor que aquest 2020 que deixem enrere, on tot ha anat de mal en pitjor a causa dels efectes del coronavirus. Les vacunes que estan sortint, els fons europeus, i l’augment de l’estalvi familiar es poden convertir en oportunitats, en consum i en més producció 

Cal destacar altres fets que ens poden fer mirar amb optimisme el 2021. Factors indicatius com, per exemple, el fet que les relacions entre els Estats Units d’Amèrica i Europa poden millorar amb el nomenament del nou president, Joe Biden, i la marxa de Donald Trump.  

Amb aquesta esperança, us desitjo que es compleixin les millors expectatives per a l’any entrant i que encareu amb molta força i il·lusió els nous reptes que aquesta pandèmia ens deixa al teixit empresarial, com la digitalització, la innovació i la sostenibilitat.   

 

Josep González i Sala
President de PIMEC 

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La Comissió Europea adopta un Pla d’acció sobre propietat intel·lectual i industrial dirigit a ajudar les pimes

Next Story

Recomanacions per gestionar l’impacte de la Covid-19 en el mercat laboral des de la perspectiva de gènere

Latest from Opinió