Continuarà l’hivern revoltat: predicció meteorològica del 9 al 15 de desembre 2017

Diem “hivern” ja que en meteorologia aquesta estació s’inicia l’1 de desembre i s’acaba el darrer dia de febrer, així que ja som a l’hivern de paraula…i de fets. Ara fa un any començaven a portar neu amb helicòpters cap a Baqueira i enguany el panorama es presenta ben diferent i compte que aquest desembre vol ensenyar les dents més d’una vegada.

Gebrades a Maçanet de la Selva. Autor: Alfred Rodríguez Picó

De moment dissabte dia 9 serà insegur cap a la costa, sobretot la del sud de Girona i Barcelona amb algun ruixadet i ambient més fred arreu, a abrigar-se! Diumenge més tranquil…fins la tarda quan el vent començarà a agafar empenta anunciant una pertorbació que dilluns al matí ens farà agafar el paraigua, poca o força estona, a tot el territori, amb nevades al Pirineu. L’ambient es refredarà, quedant-se així però sense pluges, tret d’algunes nevades esporàdiques al Pirineu fins divendres ben bé.

Fred d’hivern però sense parlar de fredorada. Tot i així els vents del nord, provinents del nord del continent, no ens deixaran, per tant caldrà anar abrigats, ben diferent dels darrers desembres suaus, tret de les zones baixes de l’interior on la boira no desapareixia durant dies i dies.

Tindrem un ull posat en canvis més importants a partir del cap de setmana següent. El fred el tindrem garantit durant força dies

Gebrades a Maçanet de la Selva. Autor: Alfred Rodríguez Picó

Dilluns la pertorbació pot provocar ventades fortes, així que les assegurances podran tenir més feina de l’habitual, reforci antenes, objectes que puguin ser emportats per les ràfegues i s’evitarà ensurts. Moltes fulles dels arbres cauran i els serveis de neteja de carrers i places tindran feina.

La bona ventilació afavorirà l’assecatge de façanes i interiors d’edificis, aprofiti per pintar o rehabilitat, tret de dilluns que plourà pel matí. La resta de la setmana poca pluja veiem.

Els aparadors amb roba d’hivern, les botigues d’electrodomèstics on venguin radiadors i estufes poden ser un atractiu ja que les baixes temperatures, com els comentàvem, van per llarg. L’agricultura està adormida, el fred manté la natura amb ben poca activitat i si ha de treballar a l’exterior, les glaçades de primeres hores podran tornar a ser destacables.

L’alteració marítima serà notable entre diumenge al vespre i dilluns i els mercats i fires tindran una “ambientació” de fred hivernal que ajudarà a vendre els seus productes. Les pistes d’esquí, cada cop més animades i amb perspectives meteorològiques força optimistes.

Això si que és hivern!

Per gentilesa de TAIKO Meteorologia

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Les eines online gratuïtes per millorar el seo i les accions a les xarxes

Next Story

El rol de la banca pública a Europa

Latest from ODS i RSC