La Covid-19 i el talent femení

PIMEC Tarragona i l’Associació de Dones Empresàries i Emprenedores de Tarragona (ADEE – BPW) van celebrar recentment una trobada digital per posar en valor el talent femení, contextualitzat dins la crisi social, sanitària i econòmica de la Covid-19, i en sis casos d’èxit concrets d’empresàries de diferents sectors, les quals han sabut adaptar-se i reconvertir-se per sobreviure als efectes de la pandèmia.

Aquesta jornada virtual va servir per donar visibilitat a totes les decisions que s’han hagut de prendre a nivell empresarial durant aquests mesos d’incertesa, amb l’objectiu d’analitzar tot allò que les empresàries en qüestió han après a l’hora de convertir l’amenaça del virus en una oportunitat. Per part de la patronal, hi van participar la secretària territorial de PIMEC Tarragona, Gemma Gasulla, i la vicepresidenta de PIMEC Terres de l’Ebre, Elisabet Zapater.

http://https://www.youtube.com/watch?v=ulTYUw-jQ_Q

Sinergies i col·laboracions de proximitat

És fonamental aprofitar els lligams i les sinergies que tenim al nostre voltant per establir acords i col·laboracions beneficiosos per als nostres negocis. Aquest cas va ser presentat per Marta Domènech: vicepresidenta de PIMEC Tarragona, gerent de l’hostal Sport, sòcia-fundadora de Fet al Priorat, presidenta de l’Associació Allotjaments amb DO, responsable d’Internacional de la Cambra de Comerç de Reus, vicepresidenta de Comunicació i secretària de l’AEHT, i patrona de la Fundació Catalunya La Pedrera.

La reconversió a través de les noves tecnologies

María Sáenz de Santa María, notària i especialista en Dret Societari i Contractual, va parlar de la importància per a les empreses d’adaptar-se als requeriments de l’era digital. La transformació tecnològica i la innovació són elements clau per potenciar la competitivitat dels negocis i la pandèmia ha accelerat aquest procés.

Adaptar la formació als nous temps

La presidenta de la sectorial PIMEC Formació i Ocupació i membre de la Comissió Executiva de PIMEC Baix Camp, Imma Estivill, és també coach i facilitadora de creixement per a organitzacions i persones. Durant la jornada, va parlar de la importància de la formació i l’acreditació de competències a l’hora de convertir-nos en professionals qualificats i preparats per fer front als nous temps i a les reclamacions dels nostres clients, proveïdors i treballadors.

El creixement exponencial arran de la crisi de la Covid-19

La propietària i CEO de Citynet Tarragona, Marta Torres, va parlar en la seva intervenció de les oportunitats de creixement que han sorgit a conseqüència de la pandèmia. Va destacar la importància d’entendre les necessitats dels clients en cada moment, així com de reinventar-se amb coneixements, informació i molta creativitat.

Com ha canviat el tracte amb el client arran de la crisi

La vicepresidenta de PIMEC Terres de l’Ebre i CEO de Zapater Assessors, Elisabet Zapater, va remarcar la importància de créixer i sumar, tot destacant que “ajudar els altres, col·laborar i ser solidaris pot ser més beneficiós que intentar competir”.

Inversió i llançament de la nova unitat de negoci

Sonia Àngela Mateo és propietària i CEO de Comunicación Vintage i AtumaneraStore.com, presidenta d’ADEE-BPW Tarragona, i membre de la Comissió Dona i Empresa de PIMEC. Durant la reunió virtual, va posar en relleu que les situacions -com la derivada de la Covid-19-poden ser moments clau per prendre decisions i aprendre com a empresàries o emprenedores.

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

No som el problema, som la solució

Next Story

La Covid-19 accelera el creixement digital de les pimes

Latest from Competitivitat