Debat sobre l’autoconsum d’energia elèctrica

L’energia elèctrica és un bé bàsic i imprescindible per a qualsevol activitat comercial i industrial, no obstant l’estem pagant molt cara: el preu de l’energia està absorvint uns costos que no hauriem d’assumir els consumidors. Adicionalment, a Espanya tenim el preu de l’energia més elevat de tota Europa i les pimes paguem l’energia molt més cara que les grans empreses.

Carles Vivas, membre de la Comissió d’Energia de PIMEC, ens explica en aquesta taula debat, com l’autoconsum d’energia elèctrica és una vertent per a rebaixar costos i podria generar milers de llocs de treball.

Minut 10:45 – 16:51
La generació d’energia elèctrica tradicional del Sistema Elèctric es caracteritza per seguir un esquema de generació centralitzada, unidireccional i amb poques mesures de control sobre l’actuació de la demanda. Actualment, existeixen solucions que permeten un canvi d’aquest model cap a un altre de generació d’electricitat distribuïda, on qualsevol consumidor pot generar la seva pròpia energia elèctrica, produïda majoritàriament amb instal·lacions de petita potència i mitjançant la utilització de fonts renovables locals.

L’Associació d’Agències Espanyoles de Gestió de l’Energia, EnerAgen, en què participa i acatualment ostenta la presidència l’ICAEN, l’Institut Català d’Energia, a través de la seva pàgina web, ens facilita la següent eina per a calcular el tipus d’instal.lació fotovoltaica i l’estalvi obtingut que necessitaria el teu negoci.

Calcula la teva instal·lació fotovoltaica

Emplena la informació sol·licitada a continuació si vols realitzar un càlcul aproximat de la instal·lació solar fotovoltaica per a l’autoconsum del teu negoci.

Pots seleccionar directament la zona climàtica en la qual es trobi situat, punxant en el mapa o introduint la província i municipi.

Assenyalar que es tracta d’una eina de caràcter orientatiu que ofereix un càlcul aproximat de les instal·lacions. Per a un càlcul específic i més precís de la instal·lació que millor s’ajusti a les teves necessitats, tant per consum elèctric com per espai disponible per albergar els mòduls fotovoltaics, s’haurà d’acudir a un instal·lador autoritzat.

Indicar que les instal·lacions solars fotovoltaiques per autoconsum elèctric han de ser executades per empreses Instal·ladores Electricistes amb CARNET de la CATEGORIA ESPECIALISTA.

Consideracions per al càlcul:

  • Demanda elèctrica segons perfil 2016-REE.
  • Preus energia de 2016 i peatges i càrrecs de 2017.
  • Per a l’estimació de la producció energètica de la instal·lació fotovoltaica s’han considerat els factors de funcionament establerts en l’Annex IV del Reial decret 413/2014 minorats un 20% en considerar que aquest tipus d’instal·lacions no incorporaran sistemes de seguiment.
  • El % autoconsum vs consum fa referència a la demanda total d’electricitat de l’usuari.
  • Resultats econòmics amb impostos inclosos (llars) llevat per a la tarifa 2.1.A.

Via| autoconsumoaldetalle.es 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Com implementar un pla d’igualtat a l’empresa?

Next Story

L’ètica empresarial contribueix a l’èxit

Latest from Competitivitat