Descarbonitzar-se avui per ser competitius demà

En el context actual de canvi climàtic i transició energètica, el Port de Tarragona es troba davant d’un repte històric: la descarbonització. Això no només respon a una necessitat ambiental, sinó també a una estratègia clau per garantir la competitivitat futura del nostre port i, per extensió, de tot el sistema logístic i econòmic que depèn d’ell.

La descarbonització del transport marítim i de les infraestructures portuàries és un objectiu ambiciós, però ineludible. La Unió Europea ha establert directives clares per reduir les emissions de CO2 i altres gasos contaminants. I en aquest sentit, el Port de Tarragona ja ha iniciat diverses accions per reduir la seva petjada de carboni. Hem invertit en tecnologies més netes, hem fomentat l’ús de combustibles alternatius i hem implementat sistemes de gestió energètica més eficients.

És fonamental entendre que aquestes mesures no són només una resposta a les regulacions, sinó una aposta decidida pel futur. Els ports que liderin la transició cap a la descarbonització seran els que mantindran la seva competitivitat en un mercat global cada cop més conscient i exigent amb la sostenibilitat. Aquells que no s’adaptin a aquests canvis quedaran relegats. I això és extensible a tot el teixit empresarial de Catalunya.

El nostre compromís amb la descarbonització també es reflecteix en la col·laboració amb altres ports i institucions per desenvolupar projectes conjunts d’innovació sostenible. A més, estem treballant estretament amb la comunitat local i els nostres socis industrials per assegurar que el procés de transició es faci de manera justa i equitativa per a tots els implicats.

No obstant això, la descarbonització no és un camí exempt de dificultats. Requereix inversions significatives i un canvi cultural profund dins de la nostra organització i el sector. És per això que demanem el suport continuat de totes les administracions, empreses i la societat en general. Només amb un esforç conjunt podrem assolir els objectius marcats i garantir un futur sostenible i pròsper per al Port de Tarragona.

Descarbonitzar-se avui és una estratègia imprescindible per ser competitius demà. El Port de Tarragona està decidit a liderar aquest canvi i a convertir-se en un referent en sostenibilitat. Perquè el futur del nostre port, i de la nostra societat, depèn de les decisions que prenguem avui.

Saül Garreta – President del Port de Tarragona

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La necessitat de transformació digital és independent de la mida de l’empresa, però la forma com plantejar-la sí que en depèn

Next Story

“Si el planeta col·lapsa, les empreses deixem de vendre”

Latest from Opinió

Renovar-se o morir

Tot allò que facis de més, que ofereixis de més, servirà per a crear-te oportunitats de