//

Dones al pont de comandament

Avui és 8 de març i, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, volem visualitzar i fer valdre la  tasca d’algunes de les empresàries catalanes que se situen al pont de comandament de les empreses, per promoure i consolidar les dones en càrrecs de responsabilitat.

La Mireia Cammany és la directora general adjunta d’EPI Industries family of companyies des de 1989: “Gestiono la relació amb tots els assessors externs vinculats principalment amb àrees de back office, com eco-fin, auditories, fiscal, RRHH, compliance, sostenibilitat, etc. i asseguro el desplegament i la coordinació amb els diferents negocis de l’organització”.

“M’agrada poder liderar, implementar projectes i assolir objectius a la meva manera, és a dir, aportant els meus valors i formes de fer en la planificació i execució”, afegeix abans d’apuntar que “les dones han de desenvolupar els seus lideratges amb lleialtat a elles mateixes i als seus valors”.

D’altra banda, l’Emma Gumbert, és la fundadora d’un despatx que porta el seu mateix nom, el qual funciona des de fa un any i des d’on exerceix com a mediadora en l’àmbit laboral per a empreses i institucions amb més de 25 anys d’experiència com a advocada laboralista. Entre les seves tasques, dirigeix l’equip conformat per una xarxa de col·laboradors i el seu objectiu és “fer que les coses passin en la línia dels meus valors i des de l’empenta femenina”.

Es mostra orgullosa d’exercir un càrrec de responsabilitat, tot i que admet que moltes vegades no pot delegar aquestes responsabilitats, fet que complica la desconnexió. “Les dones hem d’explorar bé els nostres límits, ja que moltes vegades ens posem les limitacions nosaltres mateixes perquè culturalment hem tingut aquesta pressió”, alerta.

Per part seva, l’Elisabet Bach és autònoma i CEO de la seva empresa de consultoria “Elisabet Bach Oller”. Compta amb una trajectòria professional que destaca pel desenvolupament de càrrecs de responsabilitat els darrers 25 anys. “Quan tens una visió vas executant segons aquesta visió, i és cert que assumeixes riscos i pateixes moments de solitud, però també suposa un gran aprenentatge i creixement personal i professional”, manifesta.

A més, considera que les responsabilitats també permeten una ampliació de la xarxa de contactes en l’àmbit professional, fet pel qual recomana aprofitar les oportunitats quan es presenten, “ja que no podem esperar al moment ideal”.

La Liling Qi Zhou, és presidenta de Puente China, des de fa 30 anys, quan es va constituir aquesta empresa que desenvolupa activitats comercials i inversions immobiliàries a Barcelona. “Som una empresa familiar d’origen xinès que gestiona transaccions entre la Xina i Espanya i que diversifica la seva activitat en diverses línies de negoci amb l’objectiu principal de crear un pont entre les institucions i les empreses d’ambdós països”, explica.

Avui destaquem el seu cas com a exemple d’emprenedoria femenina i jove, ja que va ser la fundadora d’aquesta empresa, juntament amb el seu pare. A l’inici de l’activitat empresarial desenvolupava tota classe de tasques: compres, logística, comptabilitat… Actualment, dirigeix 60 persones i exerceix tasques més orientades a l’estratègia institucional i de representativitat, liderant també els departaments de màrqueting i el comercial.

Del seu càrrec li agrada haver de prendre decisions en moments decisius, ja que ho considera un repte. Tanmateix, tot i que disposa d’un equip resolutiu, destaca que no és senzill conciliar la seva vida familiar amb la professional, sobretot quan ha de viatjar. Finalment, considera que per exercir un càrrec de responsabilitat cal perseverança: “Quan tens una missió i saps què vols aconseguir, has d’insistir tot i les dificultats per poder avançar. A més, rodejar-se d’un bon equip que vagi en la mateixa direcció és molt important”.

Finalment, l’Elisabet Zapater és CEO i propietària de Zapater Assessors SL des que va fundar-la el 2005 per a l’assessorament fiscal i laboral d’autònoms i pimes. “Dirigeixo 15 persones i, tot i que hi ha caps als departaments laboral i fiscal, faig bàsicament de tot; assessorament amb clients, així com tasques de Recursos Humans i d’altres gestions del despatx i de l’àmbit financer”, assegura.

De la seva feina destaca que “és un avantatge tenir llibertat de decisions i, d’altra banda, el fet de sentir-se realitzada, tan personal com professionalment” i també ha posat en valor que “cada obstacle dona més força”. Per contra, no li agrada molt l’alta implicació que les seves responsabilitats requereixen: “No existeixen horaris, sinó objectius, quelcom m’obliga a fer algunes renúncies en relació amb la conciliació familiar”.

A una persona que vulgui exercir un càrrec de responsabilitat li donaria el següent consell: “Cal ordenar la vida personal, marcant bé la corresponsabilitat amb la família, amb l’objectiu de disposar de temps personal i de trobar un equilibri entre la vida professional i la familiar”.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Ona Carbonell: “M’he llençat a la piscina; ara soc autònoma”

Next Story

Integració de la perspectiva de gènere en la Prevenció de Riscos Laborals: Un compromís en el Dia Internacional de les Dones

Latest from Competitivitat