/

El portal CIDO de la Diputació Barcelona amplia els serveis dirigits a les empreses

CIDO és la plataforma on trobar tota la informació de l’administració pública que afecta Catalunya / Diputació de Barcelona.

 

Amb la voluntat de facilitar un accés ràpid i gratuït als recursos econòmics i d’informació que el sector públic posa a disposició de les empreses de Catalunya, la Diputació de Barcelona ha desenvolupat el servei CIDOEmpreses, que forma part del Cercador d’Informació i Documentació Oficials (CIDO).

CIDOEmpreses dona accés als ajuts convocats per les institucions del sector públic i també a les necessitats de compra de béns i/o contractació de serveis d’aquestes. A més, proporciona la normativa local reguladora de les activitats econòmiques i els convenis col·lectius.

Les empreses que es subscriguin a aquest nou servei del CIDO rebran alertes personalitzades en funció de la seva mida (pimes, professionals, autònoms, etc.), la seva activitat empresarial (béns i/o serveis que comercialitzen o produeixen) i la seva localització. En base a aquest darrer paràmetre, el CIDO seleccionarà específicament els ajuts i la normativa de les institucions públiques que donin servei al territori on es localitzi el seu negoci.

D’altra banda, CIDOEmpreses s’adreça també a totes aquelles institucions públiques i privades compromeses amb l’assessorament i l’acompanyament al teixit empresarial, que poden actuar com a prescriptors o intermediaris.

Un únic cercador

Creat fa més de 25 anys, el CIDO treballa per difondre i facilitar l’accés a la informació oficial publicada als diaris i butlletins oficials, així com a altres fonts oficials, que afecten l’àmbit territorial català, i no només per a les empreses, sinó també per a la ciutadania. És per aquest motiu que la plataforma reuneix de forma endreçada i pràctica tota la informació de l’administració pública del territori en un únic cercador.

En concret, el CIDO vol ser un servei de difusió de la informació pública, de qualitat, per  garantir el dret i el lliure accés a tots els ciutadans a aquesta informació, i així contribuir també a la transparència en l’àmbit de l’administració pública.

D’aquesta plataforma destaca l’entorn d’usuari El meu CIDO, que facilita la consulta de la informació que recull: d’una banda, permet desar les cerques més freqüents i/o una fitxa específica; i de l’altra, ofereix l’opció d’activar un servei d’alertes de novetats via correu electrònic molt útil.

En línia amb l’aposta que la Diputació de Barcelona fa per posar les seves dades en obert, des del CIDO també es facilita l’explotació directa d’aquestes dades, tant les de la Diputació com les d’altres organismes públics, a pàgines web que necessitin oferir i exposar aquesta informació.

Més informació a cido.diba.cat

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’Agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Beneficis de disposar d’un Programa de Compliance i d’un canal de denúncies per a la PIME

Next Story

La teva empresa inverteix en salari emocional?

Latest from Competitivitat