“En el procés d’investigació vam fer fins a 10 prototips per poder aconseguir el producte final”

L’empresa Bix ha creat, a través de la recerca, les primeres calcetes d’obrir i tancar amb un sistema de tancament tècnic, després d’una investigació de 5 anys en col·laboració  amb l’Institut Català de Traumatologia i Medicina de l’Esport (ICTAME) – Dexeus de Barcelona. Aquest procés de recerca ha estat en la fase de prototipatge i proves del producte amb pacients de traumatologia.

Actualment, aquesta pime està desenvolupant un model per a homes, tot tenint en compte les seves necessitats específiques. A continuació, entrevistem la fundadora i CEO de Bix, Beatriz del Castillo.

Com va sorgir la idea d’aquest producte?

La idea va sorgir perquè vaig patir un problema ginecològic que m’obligava a canviar-me sovint la rova interior. Vaig pensar en aquest producte, ja que seria molt útil per persones amb mobilitat reduïda per l’edat o per algun tipus d’intervenció quirúrgica.

En què va consistir la investigació de 5 anys i com vas col·laborar des de la teva empresa?

La investigació va començar quan vam decidir buscar una solució perquè les dones amb mobilitat reduïda poguessin posar-se la seva roba interior sense necessitat d’ajupir-se, doblegar les cames o fer equilibris aixecant els peus. I també mirar de resoldre el problema d’aquelles dones que, per diversos motius, necessiten canviar-se les calcetes de forma còmoda i ràpida sense haver-se de desvestir.

La clau era trobar un producte dissenyat per cobrir aquestes necessitats de la millor manera. Vam fer més de deu prototips de la calceta Bix i els hem anat millorant gràcies als comentaris i suggeriments de les dones que han col·laborat amb nosaltres.

Com vau començar aquesta col·laboració? 

ICATME – Dexeus va mostrar interès en el projecte des del primer moment en què vam presentar la idea i ens va facilitar l’accés a les dones que tenien pendent una cirurgia traumatològica als seus quiròfans perquè provessin les calces en el postoperatori i ens donessin la seva opinió.

La col·laboració ha estat molt enriquidora i gràcies a tota la informació rebuda per part de les pacients hem pogut arribar a la versió final de la calceta d’obrir i tancar Bix.

La versió per a homes també s’està fent en col·laboració amb l’ICATME? Quan creus que podrà sortir a la venda aquest producte? 

Els calçotets d’obrir i tancar estan a punt d’entrar en la fase de validació i, per part nostra, esperem col·laborar de nou amb ICATME, així com amb altres centres sanitaris i residències. El més important és que tots els productes Bix es provin i es validin.

La nostra filosofia d’empresa parteix d’aquesta premissa, escoltar les opinions de les persones usuàries i oferir-los el que elles necessiten. Si tot segueix el seu curs sense imprevistos, els calçotets d’obrir i tancar poden sortir al mercat a partir del segon trimestre de 2024.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La millora de motivacions i condicions en l’emprenedoria femenina

Next Story

Una bona defensa contra els ciberatacs empresarials

Latest from Innovació