Encara et preguntes què en treus de pertànyer a una associació empresarial?

La Llei d’Associacions de Catalunya (7/1997) ja menciona a la seva introducció que el fet associatiu català ha estat decisiu per a la defensa i el creixement de la societat i la cultura catalanes. L’acció col·lectiva garanteix la participació ciutadana en el govern de la societat, multiplica els esforços dels individus i dona veu als seus interessos, demandes i valors comuns, i contribueix a la integració social.

La sensació de satisfacció pel fet de pertànyer a una associació empresarial que du a terme un fi social que beneficia la comunitat ja genera prou motivació. Es tracta d’una representació acreditada per defensar els interessos del col·lectiu o associació en qüestió davant els governs, les administracions i altres entitats.

A això hi podem sumar altres aspectes intangibles, com la sensació de tranquil·litat en sentir-se acompanyat en el camí empresarial, i poder compartir problemes i experiències, o mantenir-se en contacte amb la realitat empresarial.

Si som institucionalment actius en les tasques de l’associació, per exemple, com a membres de les comissions o sectorials, podem aportar el nostre treball, les nostres idees, visió, experiència i actitud, a la vegada que podem aprendre i millorar treballant en equip. Aconseguim més pes i força en les nostres relacions amb organismes i institucions, i podem ajudar altres persones empresàries, així com altres grups, col·lectius o gremis, a emprendre, crear empresa i guanyar competitivitat.

Així mateix, podem contribuir a l’impuls de polítiques i accions de responsabilitat social, a la sostenibilitat, o a la solidaritat empresarial.

Com a empresaris/àries, obtenim, també, un retorn econòmic a la inversió que representa formar part d’una associació empresarial (en temps i diners – quota associativa):

  • Guanyem en relacions personals i d’equip.
  • Incrementem i millorem la nostra xarxa de contactes i, per tant, de mercat (clients, inversors, proveïdors, col·laboradors, socis, etc.).
  • Accedim a formació i aprenentatge continus per actualitzar-nos o millorar coneixements.
  • Accedim a informació i ajudes i programes de suport a empresaris/àries i persones autònomes.
  • Ens beneficiem de descomptes i altres avantatges, resultat d’acords exclusius subscrits des de l’associació per als seus membres.

Aquests són alguns dels serveis que des de PIMEC, com a associació empresarial, anomenem “inclosos a la quota de soci”, i dels quals el primer és l’atenció i resolució de consultes i dubtes sobre qualsevol aspecte empresarial; però no són els únics.

A banda de descomptes, l’estructura associativa i la negociació amb tercers com a col·lectiu ens permeten oferir serveis gratuïts a les empreses sòcies; serveis per al dia a dia, com ara una plataforma per fer networking entre socis, una gestoria online, o el registre horari obligatori.

Com dirien, i en resum: “Junts per tenir més força”!

Això sí, la participació dels integrants d’una associació i la seva aportació és, sens dubte, el que més l’enriqueix. Mantinguem-nos actius i participatius!

 

Sofia Ricart – Directora de màrqueting de PIMEC

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Associacionisme empresarial i reactivació

Next Story

Necessitats de viabilitat empresarial davant l’actual escenari d’incerteses

Latest from Consells empresarials