/

Factura electrònica, una obligació o un dret?

El dia 15 de gener de 2016 any, va entrar en vigor la llei 25/2013, d’impuls de la factura electrònica i creació del registre comptable de factures en el sector públic.
Aquesta llei regula el format i les condicions amb què les empreses proveïdores de les administracions públiques han de fer i lliurar les factures.

En aquest any i pocs mesos, son moltes les empreses què han adaptat els seus programaris de facturació per a complir amb aquesta llei, però encara son moltes més les què a dia d’avui  dupliquen recursos amb solucions manuals com la què pimec posa a disposició de pimes i autònoms de forma gratuïta, pimefactura.com.

 

En un primer moment, molts empresaris van entendre aquesta llei com una obligació més, però a mida què s’ha anat consolidant, la seva opinió ha anat canviat.

facturaeBOE-1024x527No podem oblidar, què la llei 25/2013en el seu preàmbul diu:
Un dels elements clau per millorar la competitivitat de les empreses consisteix a reduïr la morositat de les administracions públiques, ja que això permet reduir les seves necessitats de finançament i evitar els efectes negatius que això genera sobre l’ocupació i la seva pròpia supervivència

Resumint:

  • Lliurar les factures en format electrònic a través dels Punts generals d’entrada de factures, garanteix a l’emissor què les factures han arribat a destí i s’han “registrat”.
  • La llei obliga a les administracions públiques a pagar les factures en un termini màxim de 30 dies, a partir de la data de registre d’aquesta.
  • Els proveïdors de les administracions públiques tenen tot el dret a fer-les en format electrònic i registrar-les a través dels Punts generals d’entrada de factures, sigui quina sigui l’administració receptora i sigui quin sigui l’import de la factura.
  • La factura electrònica és l’eina necessària, i el registre comptable de factures és la garantia de transparència entre les administracions  i els proveïdors i la societat en general.

PIMEC, recomana a totes les empreses i autònoms què hagin de facturar a qualsevol administració pública de l’estat espanyol, ho faci sempre en format electrònic. És un dret què no podem renunciar.

1 Comment

  1. PIMEC i Factura electrónica, son sinónims de modernitat i eficiencia…
    Dintre de uns anys no s’entendrà un altre format que no sigui el format digital ! Andreu gràcies per lluitar día tras día per aconseguir fer realitat la digitalització de les Empresas Catalanes.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Nous horitzons de la negociació col·lectiva

Next Story

Cloud: Puja la teva empresa al núvol

Latest from Consells empresarials