“La formació és indispensable per avançar personalment i professionalment, i bàsica per tenir un negoci de qualitat”

La Maria Navas és una professional de l’art floral i ha creat la seva pròpia marca de sabates fetes amb materials naturals: Kahuarau. Ha participat en diversos cursos de formació de PIMEC i considera que la millora contínua és un dels elements clau per al creixement personal i professional.

Es defineix com una amant de la natura. Li agradaria dedicar-se a la docència en algun moment de la seva vida. Ha restaurat mobles i també ha fet projectes nupcials i de moda relacionats amb l’art floral que va estudiar a l’Escola Smilax de Vilassar de Mar.

La teva marca de sabates es diu Kahuarau. Vol dir alguna cosa?

Kahuarau vol dir ‘metamorfosi’ en maori, l’idioma que es parla a Nova Zelanda. És un nom amb força i sonor. Em va agradar perquè els neozelandesos respecten molt la natura i nosaltres fem servir materials naturals, adaptant-los a l’ús diari a través de les sabates.

Cada sabata que dissenyem i creem és una peça d’art única. Ens agrada oferir calçat còmode per al dia a dia, i també tenim una altra línia de peces més elegants i exclusives per a dies especials.

Combines els teus coneixements en moda amb la teva experiència com a professional de l’art floral. Creus que és això el que distingeix els teus dissenys dels de la competència? És la teva senya d’identitat?

M’agrada molt innovar i Kahuarau té un estil propi. Jo vinc del món de la moda, tinc molts coneixements i m’agrada aplicar-los a les meves sabates.

Hem fet un estudi de la nostra competència i només hem trobat dues marques que facin alguna cosa semblant a la nostra. Podem dir que el nostre calçat és pioner.

Utilitzes materials reciclables. Creus que els teus clients valoren la sostenibilitat i el respecte al medi ambient que promou la teva marca?

Per descomptat. Els nostres clients són d’un perfil molt concret i estan molt integrats en els conceptes de respecte a la natura i millora del medi ambient. Nosaltres ens declarem naturalistes dins d’un món global. El nostre ‘target’ és gent que està en consonància amb l’amor a la naturalesa.

Sens dubte, ets un cas d’èxit d’exalumna de PIMEC que ha aconseguit crear o millorar el seu model de negoci gràcies a la formació. Vas fer els cursos amb l’objectiu de crear la teva pròpia empresa?

Considero que la formació és indispensable per avançar i per tenir un negoci o una professió de qualitat. Em formo contínuament perquè crec que una de les coses més importants a la vida és el creixement personal.

Animo a tothom a aprofitar els cursos que ens ofereixen entitats com PIMEC i que ens ajuden a formar-nos com a professionals de manera constant.

Sovint només es relaciona la formació amb els joves. Tens 53 anys, creus que mai és tard per aprendre?

Mai és tard, és cert. A més, crec que és un error pensar el contrari. Jo penso formar-me tota la vida perquè crec que és quelcom bàsic.

Consideres essencial la formació a l’hora de reinventar-se o d’iniciar un canvi de model de negoci?

Sí. A vegades també va bé formar-nos en temes que no tinguin gaire relació amb la nostra professió; no ens hem d’acomodar a no fer res. Jo he descobert que moltes activitats que a priori no podia aplicar al meu negoci, després m’han servit per desenvolupar i millorar la meva empresa.

Has fet diverses formacions subvencionades a través de PIMEC, com, per exemple, un curs d’aparadorisme al TecnoCampus. De totes les activitats que has fet amb la patronal, quina t’ha agradat més i de quina n’has tret més profit?

Totes m’han servit per a alguna cosa, n’he après moltíssim. M’agraden, sobretot, els cursos on puc desenvolupar la meva creativitat, que són una colla. Ara mateix, per exemple, estic fent una formació de patronatge per ordinador.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La transformació digital de les empreses

Next Story

El concurs de persona física: una segona oportunitat real

Latest from Competitivitat