/

Gestiono les xarxes socials del meu negoci, però no sé què publicar!

Has creat un Facebook o un Instagram per a la teva empresa, o una pàgina en una xarxa social similar. Has preparat amb il·lusió una capçalera, has omplert la “bio” o la informació sobre el teu negoci, les dades de contacte, el logo, i tot plegat fa molt goig però… i ara què hi posem? Saps que publicar a les xarxes socials?

Una altra situació: publiques posts regularment al teu Facebook d’empresa, però gairebé ningú els veu perquè a penes tens seguidors. O potser tens seguidors fidels, però no aconsegueixes que comparteixin les teves publicacions i el seu nombre no creix…

Si et trobes en alguna d’aquestes situacions necessites dissenyar un pla de continguts que aporti varietat i interès a la teva FanPage i que produeixi visionats, likes i comparticions, de manera que augmenti la satisfacció dels teus seguidors actuals i que n’atregui de nous que puguin convertir-se en clients.

Pensa que el contingut és el rei!

I com ho pots aconseguir? Doncs pensant què els pot interessar als teus possibles clients o comunitat (usuaris que et poden seguir a les xarxes) planificant els continguts en funció dels seus gustos. I alternant informació pràctica i comercial sobre la teva empresa, novetats i vida social, continguts culturals, educatius, curiositats, humor, reptes o exercicis, entrevistes, viatges, etc. Sempre en funció dels gustos del públic que volem captar.

Evidentment, també inclourem publicitat sobre els nostres productes i serveis, és clar. Però no només posts amb publicitat: si ho féssim, correm el perill d’avorrir als possibles interessats.

El secret és saber quin contingut és realment susceptible de convertirse en viral i ser compartit a través dels diferents canals. Això es pot aconseguir seguint aquests passos:

Escolta a la teva audiència: has de pensar en els usuaris que veuen els teus continguts com a una comunitat de persones que comparteixen interessos i que interactuen entre ells, i pensar quins temes relacionats amb la teva empresa els agradaran.

Per exemple: si tens una botiga de roba infantil, a la teva comunitat li interessaran temes com les receptes de cuina infantil i manualitats per fer amb la canalla. Si tens un taller mecànic, novetats en matèria de circul.lació o carreres automobilístiques …

Descobreix què vol la teva audiència: observa quins dels teus posts tenen més abast amb les estadístiques disponibles.

Aquest any triomfen els vídeos, així que pots fer contingut audiovisual i arribaràs a més usuaris!

• Aprofita que Facebook et deixa guardar els links interessants que veus a la xarxa per tenir sempre publicacions disponibles per compartir.

Observar què fan altres empreses del nostre ram en les xarxes socials ens pot inspirar i donar idees.

• Atenció: necessitem donar contingut de qualitat! Mirem amb ull crític el que pengem a les xarxes. Evita els posts de contingut polític, els que difonen rumors no comprovats, o posts humorístics que es puguin interpretar malament. Si alguna publicació no la veus clara, descarta-la. A vegades menys és millor.

• Tenir molts seguidors a les xarxes és agradable, però el veritable objectiu no és la quantitat sinó la qualitat: arribar a un públic de clients potencials, interessats realment en els productes i serveis de la nostra empresa.

• Cal ser regulars amb les publicacions, però alerta perquè si saturem les xarxes amb publicacions podem avorrir als usuaris que ens segueixen. Millor ser moderats…

La varietat dels continguts també és important: Si publiques 6 posts a la setmana i tots parlen del teu producte o serveis no faràs seguidors nous i perdràs de vells!

• Per als posts publicitaris és millor utilitzar un llenguatge no directiu i basat en les recomanacions o la invitació, dirigit a les necessitats concretes dels clients. Recorda que fonamentalment entrem a les xarxes per distreure’ns i per informar-nos, no per comprar.

• Els teus seguidors agrairan i compartiran informació divertida i sorprenent. També dades útils sobre el teu negoci com: horaris, dies festius, ofertes i promocions puntuals, novetats. Posa’t sempre al seu lloc!

L’empresa d’APPS EASYPROMOS recomana la fórmula 1/1/4: Per cada contingut en xarxa social parlant de la nostra marca hem d’oferir: 1 contingut propi sobre qualsevol tema d’actualitat, i 4 continguts interessants per a la comunitat

Per tant, és important definir un calendari de continguts a publicar a la xarxa social de la teva empresa, i dedicar un temps per pensar bé què publicar, amb quina periodicitat i en quines dates. Recorda que moltes aplicacions tenen l’avantatge que permeten programar per endavant el que volem penjar.

Aquests són alguns continguts imprescindibles:

TEMES ESTACIONALS

Relacionats amb la temporada. Per exemple, si tens una gestoria, el juny toca parlar de les novetats en la declaració de la renda. Si treballes en alimentació, a la tardor toquen els posts sobre la temporada de bolets, etc. No oblidis celebrar efemèrides com el Nadal i altres festes assenyalades del calendari.

PUBLICITAT PAGADA

Podem fer un bon màrqueting de continguts però s’ha de complementar amb una inversió en publicitat a les xarxes. No podem oblidar que fer anuncis a Facebook i Instagram és important per créixer, tant pel que fa al Branding de marca com per a tenir conversions. Aquest tema el deixarem per un altre post al blog!

Comunica el que et fa diferent com a marca o negoci! Respon amb continguts de qualitat les objeccions que solen fer els teus clients a l’hora de comprar i avança’t a elles!

INFORMACIÓ PRÀCTICA I COMERCIAL

Horaris, dies d’apertura, vacances i festius, ofertes i descomptes…

VIDA SOCIAL

Fotografies i notícies sobre el dia a dia de la teva empresa et faran projectar una imatge més humana a les xarxes…Explica què hi ha al darrera de la càmera!

CONTINGUT CULTURAL, NOTÍCIES, NOVETATS LEGALS

Sempre en relació amb el teu sector d’activitat.

CURIOSITATS, HUMOR, CONCURSOS, PREGUNTES I RESPOSTES…

En realitat aquestes recomanacions són part del que anomenem Màrqueting de continguts: oferir continguts interessants i d’utilitat a possibles clients.

Dolça González RecachaCommunity manager empreses /Formadora tècniques de vendes i màrqueting digital PIMEC i PENTALEARNING

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

“Compliance”: una oportunitat de millora per a les empreses

Next Story

Les eines online gratuïtes per millorar el seo i les accions a les xarxes

Latest from Consells empresarials