Has pensat mai què passaria amb la teva empresa si tu faltessis?

En totes les empreses existeixen persones clau, que són totes aquelles de les quals depèn el seu bon funcionament i que són imprescindibles per tirar endavant el negoci. La defunció o la invalidesa d’aquesta persona, sigui per la raó que sigui, podria afectar greument la continuïtat de l’empresa.

L’assegurança de persona clau

L’assegurança de personal clau (key person) es dirigeix a les empreses que desitgin protegir-se contra els impactes financers ocasionats per l’absència permanent d’un empleat essencial. Consisteix en el pagament d’una indemnització a l’únic beneficiari, que és la mateixa empresa, per causa de l’absència d’un empleat denominat personal clau les activitats del qual són vitals per a l’empresa i per assegurar la continuïtat del negoci.

Beneficis i objectius de l’assegurança de persona clau

En cas de defunció o incapacitat de la persona clau, el pagament de la indemnització a l’empresa li permetrà disposar d’una liquiditat necessària per a:

  • Compensar la pèrdua financera per baixa de vendes i continuar l’operació del negoci fins que es contracti i es formi el substitut o substituta per a cobrir les funcions del personal clau absent.
  • Fer front al venciment de deutes prèviament concertats.
  • Afrontar les eventuals despeses de substitució, reclutament i formació de la persona que la substitueixi.
  • Mantenir la confiança dels seus bancs, proveïdors, inversors, clients, etc.
  • En cas que sigui un accionista, trobar l’accionista que compri les accions i assumeixi els drets i obligacions que tenia la persona clau.
  • L’empresa podrà deduir el pagament de la prima en la seva declaració d’impost sobre la renda (ISR).

És essencial que els negocis de tots els sectors i dimensions analitzin les inquietuds sobre persones clau quan avaluen els seus riscos. El personal clau és únic, forma part d’aquesta anàlisi i ha de ser estudiat per a determinar la magnitud del risc i fer el càlcul de la indemnització que ha d’assegurar la pòlissa a contractar.

PIMEC Mediació d’assegurances compta amb un equip altament especialitzat que avalua les circumstàncies de cada empresa i t’assessorarà i guiarà per contractar l’assegurança de persona clau que s’adapti a les teves necessitats. En cas que estiguis interessat/ada a rebre més informació de forma gratuïta i sense compromís, pots ampliar informació aquí, enviar un e-mail a mediacioassegurances@pimec.org i un assessor es posarà en contacte amb tu.

 

Gabriel Tomás Carmona

Responsable comercial Pime Mediació

Mediació Assegurances

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Empreses en català

Next Story

La dona del Cèsar no només ha de ser honrada, sinó que també ho ha de semblar

Latest from Consells empresarials