La intel·ligència artificial als RRHH: un futur proper

Segurament has sentit a parlar ja de l’Internet de les Coses així com de la intel.ligència artificial als RRHH: el món dels dispositius digitals capaços de comunicar-se entre sí. A mesura que ens connectem amb el món i transmetem la nostra ubicació, els nostres hàbits, i fins i tot el nostre comportament (algunes xarxes socials com facebook ja fa temps que va incorporar aquest factor amb la pregunta ¿Qué estás pensando? o Què et passa pel cap?), estem compartint unes dades de gran valor no només en l’àmbit del consum sinó també en el de RRHH.

La intel.ligència artificial als RRHH

Ens trobem en un moment de canvi en el que, més que mai, els protagonistes de l’activitat empresarial són les persones, i els resultats dependran en gran mesura dels seus comportaments.

La tecnologia posa al nostre abast una infinitat d’eines per a mesurar, conjugar i analitzar tota aquesta informació. Existeixen sistemes que poden mesurar per exemple la freqüència de interacció entre els nostres col·laboradors.

Les empreses que sàpiguen gestionar aquesta informació per comprendre la conducta, hàbits, valors o estils de vida de les persones de la seva organització, podran adaptar-se millor a les necessitats d’aquestes, fomentant entorns de treball més satisfactoris i adaptats a les necessitats de l’individu, maximitzant l´eficàcia i la productivitat. Una de les aplicacions directes podria ser en el disseny d’un horari flexible i adaptable a les condicions canviants del col·laborador.

El dret a la Intimitat

Molts de vosaltres podeu pensar que l’ús de la Intel·ligència Artificial serà una invasió de la privacitat. Però la realitat és que la major part de les persones, sobretot les noves generacions, ja estan disposades a permetre-ho. Serà tan difícil donar el següent pas i permetre l´accés a la biografia i dades de comportament per a millorar les condicions de treball dels teus col·laboradors? Això no ha fet més que començar…

Què en penses? Tu estaries disposat a permetre aquest accés amb la finalitat de fer que el teu dia a dia a la feina fos ideal en quant a forma i temps?

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Què és el pla de prevenció penal?

Next Story

Registrar o no registrar la teva marca?

Latest from Competitivitat