/

La República de Kazakhstan, importadora de productes i equipament tecnològic

La República de Kazakhstan és un país de referència i en auge econòmic recolzat tant per les inversions del seu president Nursultan Navarbayev com per grans inversors internacionals.

Aquest país ex soviètic es troba situat en un punt estratègic mundial, punt de trobada entre Europa i Àsia. És el 9è país en extensió territorial mundial tenint fronteres amb Rússia, la Xina, Kirguizistan, Uzbekistan i Turkmenistan. Volen destacar, i ho fan molt bé, a la innovació de les seves inversions.

La República de Kazakhstan és un país que es troba en contínua innovació i desenvolupament imitant la manera de fer les coses de les seves principals referents (Rússia i Xina)

També és un propi referent per als seus veïns exsoviètics menys desenvolupats. Tot un exemple a seguir tenint en compte el gran desenvolupament viscut en tan poc temps.

Kazakhstan té idioma propi oficial (kazakh), però el llenguatge per excel·lència en els negocis el rus -que també és oficial-. Menció especial Central Downtown Astana, Kazakhstan per a les condicions climatològiques, ja que compta amb un clima extrem tant a l’hivern com a l’estiu. El país compta amb una població total una mica superior a 17 milions d’habitants. La capital, Astana, té el títol de capital de Kazakhstan des de 1997, abans era Almati, però es va prendre aquesta decisió com un projecte d’inversió de futur. La capital és objecte de les grans ambicions i canvis que viu el país. Prova d’això, les enormes construccions i desenvolupament urbanístic que des dels seus inicis ha experimentat. La moneda nacional és el tengué (KZT) on 1 euro equival a 376 tengues aprox. a dia d’avui. Kazakhstan és un país multiètnic, on el grup religiós predominant (al voltant del 70%) és el musulmà. Tot i que és un país musulmà, està clarament influenciat per la cultura i mentalitat europea .

El descens del PIB (creixement real) en l’últim any fins a l’1,5%, està clarament influenciat per la depreciació del preu del petroli .

Els principals productes que importa la República de Kazakhstan són maquinària, equipament electrònic i vehicles de transport

Els principals productes que exporten són els recursos naturals on aquests ingressos els reinverteixen al país en les millores d’infraestructures, pel que necessiten d’altres productes per poder realitzar-les.

Com a exemple de millores de les seves infraestructures esmentem la construcció del nou aeroport de Astana; el centre de cooperació entre la Xina i Kazakhstan (Khorgos), noves i millores en carreteres,…

A causa de les seves necessitats i falta de tecnologia, la importació de productes i equipament tecnològic és gairebé una obligatorietat per poder prosseguir amb el seu creixement sostenible.

Malgrat aquest descens en el creixement del PIB, si mirem tots aquests anys anteriors -fins i tot durant la crisi financera- Kazakhstan registra xifres de fins a dos dígits de creixement. Respecte a la taxa d’atur, sí que ha disminuït el 2015 i se situa en el 5,04% de la població activa.

Kazakhstan, hereva de la mentalitat i usos soviètics però “modernitzats” per la cultura europea. Sempre aconsellem un contacte presencial amb les empreses kazakhs per avançar en les relacions, a més “veuen amb bons ulls” l’assistència i participació en les importants fires internacionals que se celebren al país.

Com a comentari final, destaquem que Kazakhstan pertany a la Unió Duanera juntament amb Rússia, Bielorússia i Armènia i el seu tipus general de IVA del país és menor que el tipus impositiu rus .

EXPO 2017 ASTANA

L’any que tindrà lloc l’esdeveniment més important celebrat a Kazakhstan i l’any en el món sencer en relació a l’energia, l’Exposició Internacional “ Expo 2017 Astana “el tema principal serà ” El futur de l’energia “. Aquesta exposició tindrà com a objectiu crear un debat global entre tots sobre el tema perquè així s’asseguri el món l’accés segur i sostenible a l’energia amb una reducció del CO2.

Quant a l’espai, l’exposició tindrà un total de 113 hectàrees on s’ocuparan 25 hectàrees en pavellons en els quals s’esperen que els visitin entre 2 i 3 milions de persones. Hi participaran més de 100 països i 10 organitzacions internacionals.

Anastasia Narbut, Country Manager PIMEC de Kazakhstan

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La gran importància de SEPA per l’economia catalana

Next Story

La pujada salarial mitjana pactada en els convenis col•lectius registrats fins a l’agost es va situar en 1,09%

Latest from Innovació