Quins beneficis aporta la gestió del talent a l’empresa?

La complexitat del mercat de treball i la dificultat de la pime per atraure talent, fa necessari definir l’estratègia de gestió del talent a través de polítiques internes alineades a les demandes actuals de les persones. La implementació d’un model de gestió i desenvolupament de persones facilitarà a l’empresa a:

  • Millorar la competència en l’àmbit empresarial. L’empresa que tingui èxit serà aquella que faci una bona gestió del talent, atraient-lo, fidelitzant-lo i motivant-lo. Potenciarà les competències i habilitats de les persones treballadores, apostant per la formació i plans de desenvolupament.
  • Reduir els costos. Una bona gestió de les persones tindrà efectes positius en la motivació del personal, reduint l’absentisme laboral, baixes i tasses d’error en les persones treballadores, aspectes que influeixen en els costos empresarials. És important l’avaluació de l’acompliment, per tal de conèixer les motivacions del personal, fer seguiment de les seves contribucions i observar en quin grau s’estan assolint els objectius marcats, facilitant feedback positiu i proposant àrees a millorar amb accions formatives, per exemple.
  • Augmentar la competitivitat. Els nivells de productivitat de les persones treballadores afavoriran positivament en la competitivitat de la pime. Per tant, és important tenir dissenyat un bon pla d’acollida i fer seguiment constant a les persones treballadores, per tal que estiguin motivades i puguin ser productives des de l’inici de la seva incorporació.
  • Fomentar el concepte d’empresa saludable. És important mantenir la motivació de les persones treballadores, realitzant accions d’acompanyament i preveure possibles situacions d’estrès i descontent en els llocs de treball.

Per tal que les pimes puguin beneficiar-se d’aquests aspectes assenyalats, hauran d’esforçar-se per atraure, fidelitzar i motivar a les persones, ajudant-les a créixer i desenvolupar-se professionalment dins de l’empresa, tenint en compte les noves tendències en la gestió del talent.

Des de PIMEC, t’ajudem i t’acompanyem en la gestió de persones amb l’objectiu de millorar-ne el rendiment, la motivació i el compromís amb l’empresa.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Quines mesures es poden arribar a aplicar en l’àmbit laboral per fer front a la situació de sequera?

Next Story

Cuidar de la salut física i emocional, un repte i una prioritat per a les persones autònomes

Latest from Consells empresarials