Les tres generacions d’advocats del Gabinet Casas

El Gabinet Casas de Lleida és una empresa familiar que compta amb una llarga trajectòria en assessorament legal i gestió estratègica d’àmbit laboral, comptable i de Recursos Humans. Els seus professionals titulats conformen un equip expert i multidisciplinari de més de 20 treballadors (advocats, economistes, graduats socials i diplomats en relacions laborals) que ofereixen solucions integrals adequades a les necessitats i els interessos dels seus 580 clients, el 95% dels quals són pimes i autònoms. Des dels seus inicis, aquest despatx ha estat capdavanter en millores tecnològiques. A manera d’exemples, van adquirir el primer fax de Lleida i han implantat un portal d’informació que s’actualitza constantment i que es pot consultar des de qualsevol dispositiu.

Entre els serveis que ofereix aquesta pime lleidatana, destaquen els següents:

  • Laborals i relacionats amb la Seguretat Social.
  • Jurídics.
  • Comptabilitat i fiscalitat.
  • Contenciosos administratius.
  • Consultoria empresarial.
  • Migració i estrangeria.

El seu fundador, Lluís Casas, és graduat social per l’Escola Social de Barcelona, llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i col·legiat al Col·legi d’Advocacia de Lleida. Va ser ell qui va inculcar els valors fonamentals que avui distingeixen el gabinet: honradesa i amor per la feina. Aquests valors li van valer la Medalla d’Or al Mèrit al Treball. El 1959 va obrir el seu primer despatx a la Rambla Ferran de Lleida i no va ser fins al 1990 quan es va establir a la seva ubicació actual, l’Avinguda Prat de Riba.

Sempre envoltat de grans professionals del sector, va comptar també amb les seves tres filles en el seu equip: María Jesús, Mónica i Meritxell, que van assumir els camps de fiscal, laboral i jurídic. L’any 1999, fruit de la unió amb els despatxos Sagarra i Betriu, van millorar i ampliar els seus serveis. El seu net, Borja Solans Casas, és advocat graduat per la Universitat de Lleida (UDL) i actual responsable de l’equip de l’àrea laboral del despatx Casas. Entre d’altres activitats, exerceix com a professor titular de l’Escola Universitària de Relacions Laborals adscrita a la UDL des de setembre del 2014, en les assignatures de Dret del treball i de Dret processal, laboral i sancionador, i també és mediador i conciliador del Tribunal Laboral de Catalunya des de maig de 2016.

“He tingut el plaer de coincidir amb el meu avi, fundador del despatx al 1959, la meva mare i la meva tieta. Plegats hem creat un dels primers despatxos laboralistes de Lleida”, manifesta després de dir que el seu avui li ha ensenyat a reduir despeses i intentar prestar el millor servei als clients amb un tracte proper i directe, com a clau d’èxit del negoci familiar.

Borja Solans explica que el tema que més preocupa les pimes i els autònoms que atenen és, sobretot, la manera de pagar menys impostos: “La majoria dels negocis noten una pressió fiscal i impositiva molt elevada. Si haguéssim trobat una fórmula per pagar menys, l’hauríem patentat”. D’altra banda, amb el control dels números i la seva òptica patrimonial i financera, ajuden les empreses a conèixer els resultats de la seva activitat i també els donen un cop de mà en tasques de Recursos Humans, com per exemple a l’hora de trobar personal.

El net del fundador del Gabinet Casas assegura que el que els distingeix de la competència és el capital humà: “Tenim un gran equip amb molt bons professionals que ens permet donar una resposta ràpida i concreta als nostres clients”. Creu que el personal és el valor més important del despatx i comenta que, per afavorir les relacions personals, cada any fan una escapada tots plegats un cap de setmana en què fan diverses activitats. A més, practiquen la formació contínua i el reciclatge per créixer i millorar com a professionals.

Quant a la Responsabilitat Social Corporativa, Borja Solans destaca que el despatx es regeix per la igualtat de tots els seus membres i, en qüestions de reciclatge, intenten reduir al màxim l’ús de paper gràcies a la digitalització del gabinet. D’altra banda, també practiquen l’estalvi energètic amb accions com la renovació de tots els equips informàtics i la instal·lació d’una il·luminació 100% LED.

Com a reptes de futur, aquesta pime lleidatana, que ja està assentada pel que fa als nous softwares, vol  créixer a curt termini. Fa poc ha absorbit una petita gestoria i la seva intenció és continuar creixent d’aquesta forma, ampliant l’equip i l’horitzó amb la mateixa mentalitat i els mateixos valors que en els seus orígens.

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La importància de la ciberseguretat en la Indústria 4.0

Next Story

Els autònoms societaris poden reclamar la tarifa plana

Latest from Competitivitat