Un any d’activisme empresarial

Avui, fa justament un any, van tenir lloc les darreres eleccions de PIMEC, les quals van donar pas a l’activisme empresarial que, des de llavors, treballa per posar les pimes i els autònoms al pont de comandament de la nostra economia.

Com sempre ha fet, PIMEC continua representant i defensant els valors i els interessos del teixit empresarial amb una veu pròpia i independent i, des de fa un any, amb un equip renovat, plural, i transversal, format per empresàries i empresaris representants de diferents sectors, col·lectius i territoris.

El 2021 i l’inici del 2022 segueixen sent un moment intens per a les empreses, marcat encara pels efectes de la pandèmia i altres factors com la crisi del transport de mercaderies, la manca de matèries primeres o l’augment del preu de l’energia que, entre altres factors, ha provocat la inflació més gran dels darrers 30 anys.

Per sortir reforçats d’aquesta situació, cal tenir en compte les pimes, el 99,8% de les empreses del país. Considerem fonamental que les pimes puguin aprofitar les oportunitats, com per exemple ho son els fons europeus Next Generation EU, per adaptar-se als reptes i els canvis al model productiu i el mercat de treball, on elements com la innovació, la digitalització, la internacionalització i la sostenibilitat seran claus per assolir la competitivitat i resiliència que les empreses necessiten per crear riquesa i ocupació.

Al llarg d’aquest primer any de mandat, hem insistit a les diferents administracions públiques en la importància de legislar pensant primer en el petits per poder fer gran la nostra economia, afrontant tots els debats, negociant i assolint consensos per progressar com a país en benefici de l’interès general.

PIMEC és l’altaveu que denuncia els problemes dels empresaris i empresàries i que fa sentir la seva veu amb fermesa per incidir en les polítiques públiques. Les nostres propostes i mesures van encaminades al fet que les nostres pimes puguin créixer, ser més productives, viables i competitives.

Reivindiquem una homologació i democratització del mapa patronal d’àmbit estatal, on les pimes no són representades tot i comptar amb una veu pròpia i forta.  Per això, durant aquest any i juntament amb altres organitzacions empresarials de tot l’Estat, hem creat CONPYMES, la confederació espanyola de pimes. En les darreres setmanes, hem vist les conseqüències de no comptar amb una representació real de les pimes en l’àmbit estatal. Lamentem que la recent reforma laboral no respon a les necessitats de les micro, petites i mitjanes empreses, que una vegada més han estat fora de les taules de diàleg i negociació tot i ser el motor de la nostra economia.

D’altra banda, també continuem reclamant la importància de la Formació Professional i lluitant per aconseguir un equilibri entre l’oferta i la demanda formativa, impulsant el paper de les pimes com a agents formatius i donant resposta a les demandes de les empreses, així com del mercat de treball.

Aquest és només l’inici de l’activisme empresarial i estic segur que, entre tots, assolirem els reptes que tenim per davant, confiant que aviat puguem tornar a les condicions normals d’abans que la covid-19 arribés a les nostres vides, a través d’un progrés sostenible amb l’entorn i amb corresponsabilitat empresarial.

Puc garantir que, des de PIMEC, continuarem recorrent Catalunya a través de les nostres seus i delegacions per escoltar les empreses, amb el suport de les nostres seus i delegacions arreu del territori català i a Brussel·les, i mirant al futur, un futur en el qual Catalunya serà una terra d’oportunitats on les pimes i els autònoms hi seran protagonistes.

Antoni Cañete – President de PIMEC

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

StilChest, del teletreball a les emergències sanitàries i els esdeveniments

Next Story

L’adaptació de la jornada laboral per a la conciliació familiar

Latest from Opinió

Renovar-se o morir

Tot allò que facis de més, que ofereixis de més, servirà per a crear-te oportunitats de

Soc empresari

Des de fa anys, sempre escolto persones destacades que parlen de la importància de no desindustrialitzar-nos,