/

StilChest, del teletreball a les emergències sanitàries i els esdeveniments

La nova divisió del fabricant de mobles StilRicart adapta a nous usos el model d’oficina mòbil que va crear en temps de pandèmia, com a resposta a les necessitats del mercat laboral

La companyia StilChest va sorgir el 2020 com una revolució en els espais de treball arran de la pandèmia del coronavirus, amb el disseny i la fabricació d’un mòdul integral, sostenible, compacte i portàtil que facilita el teletreball a les llars.

Aquest projecte, liderat per Judit Ricart, representant de la tercera generació del fabricant de mobles StilRicart de la Garriga (Vallès Oriental), s’ha consolidat com un nou negoci dins el grup familiar. Amb menys d’un any de trajectòria empresarial, la divisió StilChest està evolucionant per introduir-se en nous segments d’activitat. És una aposta per fer del disseny de mobles una solució al context sociolaboral actual, sortint del moble tradicional per oferir un mobiliari molt més pràctic, modern i equipat amb tecnologia.

Posant una vegada més el món del moble al servei de les persones i les empreses, StilChest observa com en la postpandèmia el teletreball no està arrelant tant com s’esperava i, en canvi, gràcies a una demanda creixent, veu com l’adaptabilitat, interactivitat i polivalència del mòdul intel·ligent és una solució idònia per a les emergències sanitàries o climàtiques, per a esdeveniments i també com a botiga efímera.

La peça del mobiliari dissenyada per StilChest és un workplace, un mòdul amb rodes que es pot tancar i transportar com si es tractés d’un gran maletí, que permet establir en qualsevol espai una oficina o un punt de treball sense instal·lació prèvia, sempre que es disposi d’un punt de corrent elèctric estàndard.

Judit Ricart explica que actualment ja fabriquen sis tipus d’oficines mòbils adequades per a les llars o com a punt de treball mòbil per a esdeveniments diversos, com a botiga efímera per testar nous punts de venda (com si es tractés d’una petita pop up store), com a punt d’atenció sanitària o per a emergències diverses, com a lloc de treball per a fires i congressos. També tenen previst comercialitzar-lo per a facilitar zones flexibles de business als hotels o com a espai per a la promoció de productes en diferents llocs. En tots aquests mòduls, la tecnologia i la connectivitat són eines indispensables que fan de l’oficina mòbil un punt de treball intel·ligent.

“Adaptem a cada client i per a cada finalitat, no només les eines tecnològiques que es requereixen, sinó també les mides del mòdul perquè pugui ser transportat i ubicat de manera fàcil i ràpida, ja que un dels avantatges primordials de l’oficina mòbil és que no cal recollir el material que es fa servir cada vegada que s’acaba la feina”, explica Judit Ricart. Les mides estàndard són 1,90 metres d’alçada, per 1,40 metres d’ample, i 70 centímetres de fons. “A part que podem adaptar-ho a les mides que requereixi una empresa o un particular”, insisteix.

Entre d’altres, des del taller de la Garriga s’han dissenyat i fabricat cinc unitats d’un model de SC Health que el personal de la Creu Roja ha utilitzat com a unitat mòbil per realitzar tests Covid-19 a diferents punts de tot Catalunya. “La polivalència d’aquest mòdul ens dona una gran capacitat de reacció per adaptar-lo a molts sectors i serveis”, concreta Ricart, que explica que pot ser una solució molt ràpida per afrontar les emergències climàtiques, “en successos com el del volcà de La Palma”, perquè es pot desplaçar amb facilitat.

 

La companyia StilChest creu que després de testar els seus models al mercat espanyol serà el moment d’abordar l’exportació.

 

Unitats per llogar

Aprofundint en l’aposta per la innovació, StilChest vol disposar d’un nombre d’oficines mòbils per oferir-les en règim de lloguer tant per a empreses com per a particulars. “Serà una opció molt interessant per a les persones que venen de fora per assistir durant uns quants dies a una fira o un congrés i que necessiten un espai temporal per treballar, però que no volen fer la inversió en un estand firal”, diu Ricart. La responsable d’StilChest explica que han detectat que hi ha interès creixent per aquest tipus de mobiliari entre les empreses que es dediquen a l’organització d’esdeveniments per poder traslladar-se als llocs on hi ha demanda i oferir, fora de les seves oficines habituals, una imatge de qualitat vinculada a la innovació.

StilChest, com tot el grup StilRicart, treballa amb fusta de qualitat i amb la certificació FSC de Cadena de Custòdia que garanteix que s’ha comprovat i verificat la traçabilitat dels productes provinents de boscos i fins al consumidor final. “Tenim molta cura a l’hora de triar els nostres proveïdors en matèria de sostenibilitat i també fomentem els productes i la mà d’obra local”, manifesta la consellera delegada de StilChest. Afirma que el canvi de cultura i d’hàbits al sector del moble s’ha fet palès i, com a mostra d’això, explica l’auge que ha tingut el bambú com a fusta eco-friendly.

Uns canvis que es donen en molts àmbits, des de les llars fins a les oficines, passant per la restauració: “Hem col·laborat amb el grup d’interioristes de Quintana Partners en el disseny del restaurant Gala, un nou concepte dins del grup de restauració Isabella’s”, que s’ha obert a Barcelona.

 

El grup StilRicart

El grup StilRicart va tancar el 2021 amb unes vendes d’1,5 milions d’euros. La companyia compta amb l’última tecnologia per al disseny i la fabricació de mobiliari a mida i ofereix un servei integral, des del disseny fins a la instal·lació. En matèria d’innovació, la firma de la Garriga busca permanentment nous materials i tecnologies aplicables al moble, per tal d’oferir les millors solucions. Alhora, aposta per la sostenibilitat: “El camí cap al desenvolupament sostenible és imparable i a StilRicart ho sabem. Per això, treballem amb materials sostenibles i fem una aposta perquè el seu percentatge d’ús incrementi dia a dia”, conclou Judit Ricart.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Alfred Rodríguez Picó: “La meteorologia pot anticipar previsions de consum i el desenvolupament econòmic”

Next Story

Un any d’activisme empresarial

Latest from Competitivitat