Adéu-siau calorades: predicció meteorològica del 2 a 8 de setembre 2017

L’estiu meteorològic s’ha acabat, ja que va de l’1 de juny a l’1 de setembre i podem dir que ha sigut, a força comarques, el segon més càlid en més de 100 anys. Veiem quin és la predicció meteorològica del 2 a 8 de setembre 2017!

Xiringuito El Maravillas, Platja del Prat

Catalunya és un país orogràficament molt complicat: serralades enganxades a la costa, Pirineu, pre-Pirineu, serralades transversals, depressions centrals…i això implica infinitat de microclimes. El descens de temperatures iniciat fa poc més de 24 hores invita en algunes zones de l’interior o Pirineu a visitar botigues on ja s’exposa la roba de tardor, fins i tot a menjar un sopar calent… mentre que això encara es veu lluny a la costa. Al Pirineu ja tenen un ull posat en el comportament del temps aquest setembre i octubre per si les muntanyes es refreden prou i les primeres neus de novembre poden establir-s’hi, mentre que al litoral preguen per la continuïtat del sol i la caloreta per mantenir obertes piscines, guinguetes o “xiringuitos” unes setmanes més.

De moment els hi hem de dir que fins dilluns es mantindrà l’ambient post estiuenc o pre-tardorenc, fresc i fins i tot en algun moment haurem d’obrir el paraigua, especialment la matinada i primeres hores de dilluns. Ara bé, l’estiu esmorteït tornarà dimarts fins dijous.

Novament el Sol, la temperatura moderadament elevada, no pas excessiva i les marinades suaus ens convidaran a reprendre alguns hàbits estiuencs

Això si, la despesa energètica disminuirà pel menor consum d’aires condicionats. A més a partir de dijous es pot iniciar una progressiva inestabilització del temps, amb temperatures relativament frenades. Continuem pendents però de pluges generals que estadísticament acostumen a arribar la segona quinzena de setembre.

Normalment les calorades acaben amb una veritable explosió de la natura i això és el que va passar dijous amb tempestes no massa generals però violentes, les calorades dels dies anteriors ho estaven anunciant | FOTO: Alfred Rodríguez Picó

Tant de bo enguany no triguin massa, la pagesia està patint de valent la sequera i molts boscos estan demanant aigua…però ja se sap: el setembre s’emporta els ponts o apaga les fonts.

Per gentilesa de TAIKO Meteorologia

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Evolució de la negociació col.lectiva juliol de 2017

Next Story

La planificació temporal dels projectes, cabdal per aconseguir finançament públic

Latest from ODS i RSC