AGENDA EUROPA Setmana 28/Nov a 02/Des

Agenda Europa és l’espai setmanal dels actes més destacats organitzats per la Comissió europea a Brussel·les

DIA EUROPEU DEL TURISME

Brussel-les 29 de Novembre
La Comissió Europea organitza l’edició 2016 del dia del turisme europeu. El tema d’aquest any és “Millora de les sinergies entre el turisme i les indústries culturals i creatives. solucions innovadores com el motor per a l’ocupació i el creixement “.
La conferència inclourà un debat polític i un intercanvi de bones pràctiques sobre la manera d’aprofitar millor les sinergies entre el turisme, el patrimoni cultural i la creativitat per a la competitivitat i el creixement sostenible del sector turístic europeu.
L’esdeveniment reunirà 400 participants, entre els membres de la Comissió, altres representants de la Comissió Europea i representants d’alt nivell de les autoritats públiques a nivell europeu, nacional i regional. Representants de les associacions prominents europees del sector, el turisme i la indústria dels viatges, així com altres parts interessades també podran ser alineats.

DIA DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

Brussel-les 29 i 30 de Novembre

Com cada any, la Comissió Europea celebra a Brussel-les el Dia de les persones amb discapacitat, juntament amb el Fòrum Europeu de la Discapacitat.

Aquest any la conferència celebrarà el 10 aniversari de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat. Les presentacions i els debats se centraran en forma interactiva sobre el progrés que s’ha fet a la UE per promoure els drets de les persones amb discapacitat, sobre la base de la Convenció de les Nacions Unides.

Premi Ciutat d’Accés de la UE 2017: El 29 de novembre, la cerimònia del Premi Access City, el premi europeu que premia ciutats pels seus esforços per fer-los accessibles a tothom, es durà a terme. Ms Marianne Thyssen, Comissari d’Ocupació, Afers Socials, capacitats i la mobilitat del treball, donarà a conèixer els guanyadors i el lliurament dels premis a cinc ciutats de la UE.

WORKSHOP SOBRE EL PROGRES SOCIAL REGIONAL A LA UNIO EUROPEA

agenda-europa-1

Brussel-les 29 de Novembre
Aquest taller proporcionarà detalls de l’índex de progrés social regional de la UE (SCI), es tracta de un projecte de col·laboració de tres anys de durada i dut a terme per la “Social Progress Imperative”, Orkestra (Institut Basc de Competitivitat) i la Direcció General de Política Regional i Urbana de la Comissió Europea. El taller presentarà l’índex, la seva metodologia i les oportunitats que es presenten per a les regions de la UE.

CONFERENCIA DEL EURESTAT SOBRE ESTADISTIQUES SOCIALS: Cap a les estadístiques socials més àgils

Luxembourg del 28 al 30 de Novembre
Aquesta conferència té com a objectiu reunir experts i parts interessades en diferents àmbits estadístics i de polítiques per donar entrada a un futur desenvolupament de les estadístiques socials d’Eurostat.
La conferència abordarà un seguit de qüestions estadístiques socials relacionats incloent, però no limitat a, el futur de les estadístiques de població de tipus censal, l’ús de grans volums de dades en les estadístiques socials, la recopilació de dades modernitzat en els ingressos, el consum i la riquesa, i noves formes de monitorització de la mobilitat laboral i transicions.
Es faran sessions sobre temes específics i es proporcionaran exemples de nous desenvolupaments que permeten disposar d’estadístiques més rellevants i oportunes per a ser produïts. Alhora, el tractarà el marc de política subjacent a les necessitats estadístiques i serà presentat pels responsables polítics europeus i nacionals.

CONFERENCIA (Stakeholders Day) “CONNECTING EUROPE FACILITIES eDelivery” i les infraestructures de serveis digitals “eInvocing (DSI)” 

Brussel-les 29, 30 de NOVEMBRE i 01 de Desembre

El “building block” e-Delivery d’Interconnexió per a Europa (CEF) ajuda a les administracions públiques per a l’intercanvi de dades i documents electrònics amb altres administracions, les empreses públiques i els ciutadans, en forma interoperable, segura, fiable i de confiança. El propòsit del bloc de construcció CEF facturació electrònica en si és promoure la captació i accelerar l’ús de la facturació electrònica respectant EL NOU estàndard europeu de facturació electrònica.

El Dia CEF eDelivery Infraestructura (29 de novembre) demostrarà com CEF digital pot ajudar als usuaris crear les seves infraestructures eDelivery.

El Dia de la Indústria eDelivery CEF (30 de novembre) proporcionarà un fòrum per discutir el que falta actualment per crear un mercat eDelivery en el context del mercat únic digital (DSM).

El CEF facturació electrònica Dia de les parts interessades (1 de desembre) proporcionarà una actualització sobre les activitats polítiques i de suport, és a dir, el lloc web de la disposició de facturació electrònica i els resultats de l’estudi sobre la “Situació de B2G facturació electrònica en la contractació pública ‘.

CONFERENCIA “Un gran començament en la vida: la millor educació possible en els primers anys

Brussel-les 30 de Novembre i 01 de Desembre

Aquesta conferència pretén reunir investigadors, polítics, organitzacions del mon educatiu de la primera infància i representants dels treballadors de l’escola primària per discutir com crear les condicions per assolir la millor educació possible dels infants al principi de la seva vida. Les edats de 0-12 i les transicions entre la llar, cura d’infants i l’escola seran cobertes. Es prestarà especial atenció i es parlarà sobre la manera de combatre les desigualtats i com incloure els grups mes vulnerables.

25 ANYS DE MITJANS DE COMUNICACIO: La inversió en la creativitat, la construcció del futur.

Brussel-les 01 i 02 de Desembre

L’1 i 2 de desembre, el Centre de Belles Arts de Brussel·les (BOZAR) serà l’amfitrió d’un fòrum especial de Cinema Europeu per celebrar els 25 anys del programa MEDIA, el programa europeu de suport que les indústries audiovisuals de tot Europa.

Vicepresident Andrus Ansip, i el comissari, Günther Oettinger, assistiran a l’esdeveniment i es reuniran amb els representants de les indústries de la televisió, el cinema i els videojocs. Artistes, innovadors, així com als responsables polítics participaran en discussions prospectives sobre els reptes i oportunitats per al sector en l’era digital.

LLANÇAMENT DE LA COALICIO PER LES QUALIFICACIONS I OCUPACIOSN DIGITALS – Impulsar les habilitats digitals d’Europa

Brussel-les 01 de Desembre

A mesura que la digitalització està transformant les nostres societats i la nostra forma de treballar, les habilitats digitals són ara una competència clau per a participar en la nostra societat. I, però, 100 milions d’europeus mai han fet servir Internet, un terç de tots els treballadors tenen habilitats digitals insuficients i ens dirigim cap a una situació de mancança de professionals de les TIC per el futur.

Aquesta és la raó per l’agenda de noves habilitats per a Europa va anunciar el llançament de la coalició de qualificacions i ocupacions digital, una associació que reuneix a totes les parts interessades i en la que els Estats membres es comprometen a fer accions i compartir les millors pràctiques per reduir les mancances de competències digitals a Europa.

La Comissió Europea llançarà oficialment la coalició qualificacions i ocupacions digital, l’1 de desembre de 2016 en una conferència d’alt nivell a Brussel·les.

CONFERENCIA EUROPEA DE CLUSTERS 2016: CLÚSTERS 4.0: Formar indústries intel·ligents

Brussel-les 01 i 02 de Desembre

La Direcció General de la Comissió Europea per al mercat interior, DG GROW, organitza aquesta conferència, durant la qual els participants escoltaran i discutiran les tendències i prioritats més recents dels programes de CLUSTERS EUROPEUS i Organitzacions de suport a CLUSTERS per a la modernització industrial a EUROPA.

El centre d’atenció estarà en la conformació de les indústries intel·ligents que simplement no estan sent transformades, però que estan transformant els altres. La qüestió clau és com utilitzar amb eficàcia els CLUSTERS EUROPEUS per treure profit de les noves tecnologies i ofertes de serveis que impulsen les tendències de digitalització i de transformació industrial, on tot s’està interconnectat de manera intel·ligent.

CLUSTERS 4.0 – Desenvolupament d’una generació de polítiques de clústers avançats que responguin a aquests nous reptes industrials a través de:

  • Facilitar les cadenes de valor intersectorials
  • El foment de la internacionalització
  • Impulsar les inversions interregionals
  • L’acceleració de la iniciativa empresarial
  • Millora de les capacitats

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Sud-àfrica, al capdavant en Inversions Directes Estrangeres d’Àfrica

Next Story

Més idees de merchandising efectiu

Latest from Competitivitat