Més idees de merchandising efectiu

merchandising
merchandising

Seguim amb el post de dijous passat per oferir-vos més idees de merchandising efectiu. Mirarem que els exemples responguin a diferents tipologies de negoci, com a mínim, inspiracionals.

Recordar pensar de manera estratègica, tenint en compte el nostre públic i els nostres objectius.

BOMBOLLES DE LLUM
Una enginyeria
que fa panells miralls per merchandising il·luminar els celoberts dels edificis d’habitatges, té com a clients principals els administradors o, directament, comunitats de veïns. Durant una campanya de Nadal, va regalar als seus futuribles clients una esfera de LED ecològica.

Decorativa, utilitzable, i un recordatori dels avantatges de tenir llum; i si és natural o ecològica, millor. A més a més, perfectament adient a una campanya nadalenca.

merchandising POMES VERDES
Una mútua de salut
fundada a principis del segle XX, havia utilitzat com a imatge des del principi i juntament amb el seu logotip, una foto d’una poma. Des dels 75 anys de l’empresa, cada matí té una caixa de pomes fresques a l’exterior de l’entrada, que qualsevol visitant pot agafar. La caixa de pomes s’ha convertit en tota una institució.

“HOY HE SIDO BUENO”

Un diari generalista de màxima tirada regala una pàgina de publicitat a una ONG. Aquesta, amb el recolzament de certs patrocinadors, convoca un concurs solidari entre joves creatius per dissenyar l’anunci en qüestió.

Entre dits patrocinadors, un banc d’imatges aporta gratuïtament drets d’ús de les seves fotos per il·lustrar l’anunci, i per treure’n profit i tenir més visibilitat en l’esdeveniment, regala samarretes als joves amb la frase “Hoy he sido Bueno/a” al davant, i el seu logotip a l’alçada de la nuca darrere. (A llegir-ne la doble intencionalitat de frase provocadora/divertida i que els joves “havien estat bons” al col·laborar amb una ONG).

Tots els joves, més de 50 i sense excepció, van posar-se la samarreta a l’instant, van ser fotografiats i gravats pels mitjans que van cobrir el concurs, i fins diverses agències de publicitat van demanar-ne més exemplars.

El clients del banc d’imatges són precisament, i sobretot, les agències de publicitat, i aquella cinquantena de joves: els seus interlocutors presents i futurs. Per una inversió mínima en samarretes, l’efecte de recordatori com a acte memorable i de fidelització va superar les expectatives.

merchandising EFECTE SORPRESA PERSONALITZAT EN UNA CAIXA

Una consultoria de Recursos Humans especialitzada en temes de coaching i “treure el potencial de cadascú”, regala un paquet de benvinguda als seus nous clients. Una caixa personalitzada que bé pot contenir bombons, com globus, com una llibreta en blanc, espelmes, galetes o unes entrades al teatre. Tot prèviament estudiat a fi d’encetar-la en la personalització, captar l’atenció, fer pensar, i tocar el botó emocional al receptor concret.

Només potser idees; potser que inspiren. Totes han funcionat en el seu moment i àmbit. Si serveixen per pensar i mirar de ser estratègics i creatius, a banda de la funció que ja han fet, potser han estat més que ÚTILS i EFECTIVES.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

AGENDA EUROPA Setmana 28/Nov a 02/Des

Next Story

8 coses que no sabies sobre les xarxes socials

Latest from Competitivitat